EĞİTİM

Rektör, Arapça Fuarında Batman’ı tanıttı

Batman Üniversitesi, Kültür ve Turizm Bakanlığının destekleriyle Basın Yayın Birliği, Türkiye Basım Yayın Meslek Birliği ve Uluslararası Arapça Kitap Yayıncıları Derneği tarafından düzenlenen 7. Uluslararası İstanbul Arapça Kitap Fuarı’na katıldı.

Rektör, Arapça Fuarında Batman’ı tanıttı
06-10-2022 15:43
06-10-2022 15:46
BATMAN
Google News

1-9 Ekim’de devam edecek fuara, Batman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rohat Cebe katıldı. Bu yıl, Sınırsız Bir Dünya temasıyla düzenlenen ve 29 ülkeden 250'yi aşkın yayınevinin ağırlanacağı fuarda, 100'ü aşkın konferans, panel, okur-yazar buluşmaları, imza günleri, şiir dinletisi, konser, sergiler, tiyatro gösterisi ve sanat atölyesi gibi birçok etkinlik gerçekleştirilecek. Fuarda Batman Üniversitesi Standını ziyaret eden katılımcılara, üniversitenin uluslararası odaklı eğitim politikası ve Arap Ülkelerinden gelen öğrencilere yönelik gerçekleştirilen çalışmalar anlatıldı.

“ARAP COĞRAFYASINDAN ÜNİVERSİTEMİZE YOĞUN İLGİ VAR”

Arap Coğrafyasından üniversitemize yoğun bir ilgi olduğunu söyleyen Rektör Prof. Dr. İdris Demir, üniversitede öğrenim gören yabancı uyruklu öğrenci sayısını her yıl artırmayı hedeflediklerini ifade etti. Üniversite ile Azerbaycan Devlet Petrol ve Sanayi Üniversitesi arasında mühendislik alanında Uluslararası Ortak Lisans Eğitim ve Öğretim Programı Tesisine ilişkin protokol imzalandığını hatırlatan Rektör Demir, benzer uluslararası iş birliklerini hayata geçirebilecek potansiyele sahip olduklarını vurguladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
1 Mayıs 2024 e-gazete