EĞİTİM

REKTÖR, BRİFİNG VERDİ

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, Vali Hulusi Şahin Başkanlığı’nda, Valilik toplantı Salonu’nda, kurum ve kuruluş temsilcilerinin katılımı ile gerçekleştirilen Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda brifing verdi.

REKTÖR, BRİFİNG VERDİ
15-04-2019 16:42
Google News

HEDEF, KAMPÜS SAYISINI 7’YE ÇIKARMAK

Rektör Durmuş, üniversite bünyesinde gerçekleştirilen faaliyetlerle ilgili bilgi aktarırken “Biz Batman Üniversitesi olarak 5 kampüste hizmet veriyoruz. Merkez Kampusümüz, Batıraman, Kozluk, Hasankeyf ve Sason Kampüslerimiz. Allah nasip ederse Organize Sanayi Bölgesi içinde Beşiri Meslek Yüksek Okulunu açmak için başvuru dosyası verdik. Burada, sanayicilere yönelik, tekstil ağırlıklı bir meslek yüksek okulu açacağız, sanayiye kalifiyeli işgücü kazandırmış olacağız. Öte yandan Gercüş İlçemizde yüksek okulumuz yok. Oraya da Adalet Yüksek Okulu dosyası verdik. Gercüş’ün nüfusu kurtarmıyor ama bu ilçemiz okuma oranı en yüksek ilçemiz, bu yüzden önemsiyoruz. Böylece kampus sayımız 7 olacak. Çok büyüdük. 5 kampüs birden. Bu büyümenin sağlıklı olmasını istiyoruz” dedi.

MERKEZ KAMPÜS TAMAM, BATIRAMAN KAMPÜSÜ’NDE ÇALIŞIYORUZ

Rektör Durmuş “Bizim, en büyük kampusümüz, 7 bin dönüm araziye sahip olan Batıraman Kampusü. Burada çalışmalarımız sürüyor. Merkez Kampusteki bütün işlem ve tesisleri tamamladık. Şimdi Batıraman Kampusüne yatırımlarımızı yapıyoruz. Batıraman Kampusünde altyapı çalışmaları tamamlandı. 3 fakülte inşaatı devam ediyor. Yarım kalan camimiz var. Diyanet Vakfına bağlıdır. Üniversiteye devralırsak tamamlamaya çalışıyoruz. Fakülte binalarımızı tamamlamaya çalışıyoruz” dedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete