EĞİTİM

Rektör’den ikinci açıklama;

Bu yıl Atatürk Parkı’nda ve Batman Üniversitesi’nde ihtiyaç sahipleri ve üniversite öğrencileri için iftar çadırlarının kurulmayışını eleştiren Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş’a, Batman Belediye Eş Başkanları “İftar yemeklerinden yoksul aileler faydalanmıyor, amacına ulaşmıyor.

Rektör’den ikinci açıklama;
20-05-2019 20:30
Google News

 

Bunun yerine kimseyi rencide etmeden gıda dağıtıyoruz” yönünde yanıt verdi. Rektör Durmuş, Eş Başkanların yanıtı üzerine ikinci kez açıklama yaptı.

KİMSENİN CESARET EDEMEDİĞİNİ YAPIYORUM

Rektör Durmuş “Merkez Kampüs ve Atatürk Parkında geçen yıl yapılan iftar etkinlikleri bu yıl yapılmıyor. Bölgenin çocuğu, fakir fukara çocuğu. Bunlara iftar vermek sosyal sorumluluktur. Bu öğrenciler benim idareci olduğum üniversitenin öğrencileridir, bunu hatırlatmak benim görevimdir. Belediyelerin, yoksun kesimlere sosyal yardım ve hizmet sunması, sosyal devlet olmanın bir gereğidir. Kimse cesaret edemediği için bu hatırlatmayı ben yapıyorum. Bunda herhangi bir kasıt yoktur. Batmanda yaşayanlar, STK’lar, basın, fikir adamları, kısacası toplumun dinamikleri keşke bu hatırlatmayı benim yerime yapsalardı. Ama kimseden çıt yok. Üniversite, gerçekleri söylemekle mükelleftir. Tabi ki üniversiteler bilim üretme merkezleridir ama bunun yanında topluma faydalı olma gibi bir yükümlülükleri de vardır. Üniversite söyler, takdir değerli vatandaşlarındır” dedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete