EĞİTİM

REKTÖR’DEN “TUZAK” AÇIKLAMASI…

Batman Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanlığı ile Rektörlük arasında geçtiği ileri sürülen yazışma, Batman Gündemine oturdu. Rektör Prof. D Aydın Durmuş “FETÖ’nün tuzağı” dedi.

REKTÖR’DEN “TUZAK” AÇIKLAMASI…
20-12-2017 00:33
Google News

İDDİA KONUSU YAZIŞMA:

İddialara göre İslami İlimler Fakültesi Dekanlığı, 01.12.2017 tarihinde Üniversite Rektörlüğü’ne gönderdiği resmi yazıda, peçeli ve gözlüklü, bayan olup olmadıkları belli olmayan ve kimlikleri net anlaşılamayan kişilerin, güvenlik açısından tedirginlik yarattığı kaleme alındı. Rektörlükten gelen 07.12.2017 tarihli yazıda ise “Bahse konu olan öğrenciler, Dekanlığınızın sorumluluğunda olduğundan, Dekanlığınızca Yüksek Öğretim Kurumları Öğrenci Kılık Kıyafet Yönetmeliği kapsamında gerekli işlemlerin yapılması hususunda gereğini rica ederim” ifadeleri yer aldı.

REKTÖR “TUZAK” DEDİ

Batman Üniversitesi Yönetimince iddialara yanıt verilerek “Üniversitemize kara leke sürülmek istenmiştir. Tezgâhlanan yazı, sanki üniversitemizce başörtüsü bildirisi yayınlanmış gibi basına servis edilmiştir. Üniversite öğrencilerini yanlış bilgilendirip kışkırtmak, öğrenci eylemleri başlatmak, üniversite ve ülkenin huzurunu bozmak, öğrencileri hükümete karşı ayaklandırmak üzere tezgâh kurgulanmış, FETÖ metodu ile düğmeye basılmıştır. Rektörü suçlu göstermek, İslam âleminin birliği için durmadan çalışan Sayın Cumhurbaşkanımızın yaptığı atamalara gölge düşürmek için algı operasyonu yapılmış ve üniversitemiz tipik FETÖ tuzağıyla karşı karşıya kalmıştır. Rektörlüğümüz, konuyla ilgili idari soruşturma başlatmıştır” denildi. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete