EĞİTİM

REKTÖR DURMUŞ; “BİLİM ADAMI YETİŞTİRMELİYİZ, FİLM ADAMI DEĞİL”

Batıraman Kampüsü Rektörlük Konferans Salonu’nda, 2017–2018 Akademik Yılı Bahar Dönemi Akademik Personel İle İstişare Toplantısı düzenlendi.

REKTÖR DURMUŞ; “BİLİM ADAMI YETİŞTİRMELİYİZ, FİLM ADAMI DEĞİL”
01-02-2018 21:59
Google News

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, Bahar Dönemi Akademik Personel ile İstişare Toplantısı’nda, üniversitede görevli 397 akademisyenle bir araya geldi. FETÖ/PDY’nin, devletin birçok kurumunda olduğu gibi üniversitelerde de yapılandığını vurgulayan Rektör Durmuş “Tüm üniversitelerde olduğu gibi bizim üniversitemizde de YÖK’ün talimatı ile mücadele başlatıldı. FETÖ’yle bağlantılı kişiler, soruşturmaların salahiyeti açısından açığa alındı, kimisi görevine döndü, kimisi KHK’lerle uzaklaştırıldı. Bu, örgütlerle mücadelenin bittiği anlamına gelmez. Mümkün olduğunca içimizden ayıkladık. Şimdi de üniversiteyi, değerleri akademisyenlerimizle yönetme dönemi başladı” dedi.


 “BİLİM ADAMI YETİŞTİRMEMİZ GEREK, FİLM ADAMI DEĞİL”
Rektör Durmuş, petrol kenti Batman’ın, eğitim kenti olarak da anılması gerektiğini belirterek “Her akademik personel, mutlaka diğer üniversitelerdeki bir akademisyen arkadaşını buraya çekmesi gerekiyor. Bu vesileyle hem akademik kadromuzu güçlendirmiş olacağız hem de üniversitemizin, kentimizin eğitim kalitesini, seviyesini yükseltmiş olacağız. Bilim adamı yetiştirmemiz gerekiyor, film adamı değil. Bunun için de akademik personel desteğine ihtiyacımız var” dedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete