EĞİTİM

Rektör İdris Demir, Trt Gap’ta konuştu

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Batman Belediyesi tarafından öğrencilere sağlanan askıda yemek uygulamasının olumlu etkilerini, TRT GAP Diyarbakır Radyosu Bölge Gündemi Programında anlattı.

Rektör İdris Demir, Trt Gap’ta konuştu
13-09-2022 15:10
13-09-2022 15:09
BATMAN
Google News

Öğrenci yemek ücretlerinin bir kısmı olan katkı payının Batman Belediyesi tarafından ödendiğini söyleyen Rektör Demir, uygulama sayesinde kampüsle bağları güçlenen öğrencilerin derslerinin yanı sıra birçok aktiviteye de daha fazla dâhil olduklarının altını çizdi.

KÜTÜPHANENİN KULLANIM ORANI ARTTI

Askıda yemek uygulamasının ardından öğrenciler üzerinde yaşanan olumlu gelişmeleri sayısal verilerle açıklayan Rektör Demir, kütüphanenin yaz aylarında bile kullanımının ve kütüphaneden alınan materyal sayısının ciddi oranda arttığını söyledi. Öğrencilerin genel ağırlıklı not ortalamalarının yükseldiğini vurgulayan Rektör Demir, disiplin cezası alan öğrenci sayısının ise minimum düzeye indiğini belirtti.

ETKİNLİK SAYISI 118’E ULAŞTI

Öğrencilerin bilimsel, sosyal, sanatsal ve sportif faaliyetlere katılımlarında da artış gözlemlediklerini ifade eden Rektör Demir, 2021 yılında 18 etkinlik yapıldığını, 2022 yılında öğrencilerin talepleri doğrultusunda etkinlik sayısının 118’e ulaştığı bilgisini paylaştı. Askıda yemek uygulamasıyla öğrenciler üzerinde yaşanan olumlu gelişmelerin onları birçok konuda motive ettiğini dile getiren Rektör Demir, bunun etkilerinin birkaç yıl sonra daha net anlaşılacağını, öğrencilerimizin KPSS puanlarının ve lisansüstü programlara yerleşme oranlarının yükseleceğine inandığını belirtti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete