GÜNDEM

REKTÖR, İKİ KONUYA AÇIKLIK GETİRDİ

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam, her hafta kentin bir idarecisi ile gerçekleştirdiğimiz “Cumartesi Sohbetlerimiz”in konuğu oldu.

REKTÖR, İKİ KONUYA AÇIKLIK GETİRDİ
25-02-2015 16:35
Google News

Programımıza katılan Uluçam, personel alımları ve Batı Raman Kampüsünde yaşanan sorunlara ilişkin yaptığı açıklamaların yanlış anlaşıldığını belirterek sohbetimiz sırasında yaptığı iki konuya açıklık getirdi.

PERSONEL ALIMINDA KEYFİ DAVRANMIYORUZ

Personel alımlarına ilişkin bilgi veren Uluçam “Üniversiteye eleman almada idare olarak bizim keyfi davranışımız söz konusu değildir. Öğretim elemanı kadrolarının ilan izinleri YÖK tarafından verilmektedir. İlana çıkacak kadrolara alınacak personelin özellikleri tarafımızca belirlenmekte ve ilan için YÖK'e sunulmaktadır. Ancak burada Yükseköğretim mevzuatına uymayan hususlar varsa YÖK tarafından düzelttirilerek ilan edilmektedir. Eleman alımı bu ilana göre yapılmaktadır. İdari personelin çoğu KPSS sonucuna göre merkezi yerleştirme ile yapılmaktadır. Yerleştirilen personeli değiştirme veya atamama yetkimiz yoktur” dedi.

BATI RAMAN’IN KAMPÜS OLAMAYACAĞINI BELİRTMİŞTİM

Zamanında altyapı sorunlarından ve şehre uzaklığından dolayı Batı Raman’a üniversite kurulmasına karşı çıktığını aktaran Rektör Uluçam “Batı Raman, hem şehirden uzaktadır. Hem de altyapı sorunları halen çözülebilmiş değildir. Batı Raman’a kampüs kurulamayacağına dair 54 sayfalık rapor hazırladım. Ancak oraya üniversite kurdular. Dönemin Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz da o günkü vahim manzara karşısında hayıflanarak üniversite kampüsü olarak burayı seçenlerin gözleri kör olmalı demişti” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete