EĞİTİM

REKTÖR, SUSKUNLUĞUNU BOZDU

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, Tıp Fakültesi ile ilgili eleştiriler karşısında sessizliğini bozdu.

REKTÖR, SUSKUNLUĞUNU BOZDU
15-04-2018 20:37
Google News

HEDEF HALİNE GELMİŞTİ, İDDİALARA TEK TEK YANIT VERDİ

Batman’da kamuoyu oluşmasına rağmen Siirt’e Tıp Fakültesi sözü verilmesinin ardından Rektör Durmuş, eleştirilerin hedefi oldu. Eleştiriler karşısında sessizliğini bozan Rektör Durmuş, Sonsöz Gazetesine konuştu.

“BU GÜN TIP FAKÜLTESİ KONUŞULUYORSA, BİZİM SAYEMİZDE”

Tıp Fakültesini gündemleştirmek için her fırsatta konuyu gündeme taşıdıklarını hatırlatan Rektör Durmuş “Öğrencilerimizin yüzde 90’ı bizim bölgeden, yüzde 10’u ise bölge dışından. Buralara il dışından öğrencileri çekmenin tek yolu var, öğrencinin tercih edeceği fakülteleri kurmak. Tıp Fakültesi, Hukuk Fakültesi, Eczacılık Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakültesi. Mesela mühendislik, her yerde var. Karadeniz’deki öğrenci, Batman’a gelip mühendislik okumak istemez. Çünkü aynı puanla, Karadeniz’de okuyabiliyor. Bizim isteğimiz, bu 4 fakülteyle öğrenci çekmek. İl dışından öğrenci gelirse, buranın kültürünü öğrenir, kültür elçisi olur. Hocalar da yerel olunca, üniversitemizin, liseden farklı olmuyor. Bu yüzden Tıp Fakültesini hedef koyduk. Otopsi için, yanık için Diyarbakır’a gidilmesi, canımı acıtmıştı. Tıp Fakültesini hedef aldık. Bunu başardık. Bu gün bu konuşuluyorsa, hepimizin sayesindedir. Kamuoyu oluştu. İnsanlar şimdi ne istediğini biliyor. Bu çok önemli. Bu, büyük başarı” dedi.

SİİRT ÖRNEĞİYLE, ÖNÜMÜZE KONAN KRİTERLER KALKMIŞ OLDU

Cumhurbaşkanına ve Başbakana, Tıp Fakültesiyle ilgili dosya verdiklerini belirten Rektör Durmuş “Bir fakültenin senato kararıyla kurulması imkânsız. Senato karar alır, YÖK talep eder, Bakanlar Kurulu Kararı ile olur. Bunu defalarca anlattım, siyasi bir karar dedim. Önümüze nüfus kriteri kondu, Diyarbakır’a yakınlık kriteri konuldu, şimdi bunları aşıyoruz. Siirt’e kurulması, bizim şehir için hayırlı olacak. Siirt örneği ortadayken, bizim de hakkımız diyeceğiz. Bizim önümüzü açtı. Talebimiz, YÖK’tedir. YÖK’ten geçerse, Bakanlar Kuru Kararı için siyasi baskı ve kamuoyu baskısı gerekir” dedi.

“DEMEK Kİ LOBİLERİ KUVVETLİ”

Kamuoyu baskısına ihtiyaç duyduklarını belirten Rektör Durmuş “Siirt’le aramıza fitne koymanın anlamı yok. Hepimiz sevindik. Demek ki çalıştılar. Lobisi kuvvetli. Biz de çalışalım, biz de alalım. Kamuoyu, olayı yeni yeni anlıyor, uyanmaya başlıyor. İşin farkına varıyorlar. Bu da iyi. Eskiden Tıp Fakültesiyle ilgili hiçbir girişim yoktu. Demek ki Batman Halkı istiyormuş. Bu yönden seviniyorum” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete