EĞİTİM

Rektör, TRT GAP Radyosuna konuştu

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, deprem felaketinin ardından yaptıkları çalışmaları, TRT GAP Diyarbakır Radyosu’na anlattı.

Rektör, TRT GAP Radyosuna konuştu
01-03-2023 08:05
28-02-2023 16:20
BATMAN
Google News

Rektör Demir, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Kimya Teknolojisi Programı Öğrencilerinin, akademisyenler öncülüğünde ürettikleri sıvı sabunların deprem bölgelerine ulaştırıldığını söyledi. Rektör Demir “Depremin ardından bir hijyen sorunu oluşabileceği bilinciyle Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunda sıvı sabun üretimini hızlandırmak için elimizdeki imkanları seferber ettik. 880 bidon sıvı sabunu, Adıyaman Kâhta ve Malatya'ya gönderdik. Isınma, beslenme ve giyim konularında da yardım kampanyaları düzenledik” dedi.

“DEPREM MAĞDURU ÇOCUKLARLA İLGİLENDİK”

Üniversitede gerçekleştirilen bazı çalışmalardan bahseden Rektör Demir “Eğitim Bilimleri, Psikolojik Danışma ve Rehberlik Bölümlerindeki gönüllü öğretim elemanlarımız, deprem bölgelerinden Batman'a gelen çocukları yaş gruplarına ayırarak onlara, oyunlarla terapi yaptılar. Çocukların deprem travmalarını atlatmalarına ve deprem sonrası süreçte hayata tutunabilmelerine imkân tanıyacak, hayatlarına ışık olabilecek çalışmalar başlattılar. Bundan sonraki çalışmalarımızı da bu seferberlik içerisinde, bilimin ışığında ve ülkemizi yarınlara taşıyacak şekilde yapmalı ve evlatlarımızın eğitimlerini, geleceğimize faydalı olacak şekilde hep beraber koordine etmeliyiz” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
9 Mayıs 2024 e-gazete