EĞİTİM

REKTÖR ULUÇAM’IN 2 İSTEĞİ VAR!

Batman Üniversitesi Rektörü ve Hasankeyf Kazı Başkanı Prof. Dr. Abdusselam Uluçam, gazetemize nezaket ziyaretinde bulundu.

REKTÖR ULUÇAM’IN 2 İSTEĞİ VAR!
08-02-2016 20:56
Google News

Gazetemiz imtiyaz sahibi Ercan Atay tarafından karşılanan Rektör Prof. Dr. Abdulsselam Uluçam, antik kentte yürütülen kazı çalışmalarına ilişkin bilgi verdi. Zeynel Bey Türbesinin Temmuz ayında taşınacağını açıklayan Rektör Uluçam “Zeynel Bey Türbesi Temmuz ayında taşınacak. Ayrıca Rızk Camisi, Koç Camisi, Sultan Han Camisi, Mardin Külliyesinin Bir Bölümü, Yamaç Külliyesinin Bir Bölümü ve Hamam’dan oluşan 8 tarihi eser daha taşınacak” dedi.

‘HALKIN OTURDUĞU YERDE KAZI YAPILMALI’

Bugüne kadar kamuya ait 45 alanda kazı çalışması yaparak 153 kültür varlığını ortaya çıkardıklarını açıklayan Rektör Uluçam “Şark Vadisinin altında yaptığımız kazıda önemli bir eser bulduk. 3 bin 800 yıllık bu eserde 5 ayrı kültür var. En altta neolitik dönem, üstünde Roma, Artuklu, Eyyübi ve Osmanlı’ya ait izleri taşıyan 5 katmanlı bir eser. Ancak esas kazı yapılması gereken yer, şu anda Hasankeyflilerin oturduğu yerdir. Ilısu olsa da olmasa da buradaki halkı bir yere taşıyıp orada kazı yapmak, kültür varlıklarını açığa çıkarmak gerekiyor. Evet, Hasankeyf bizim için değerli, kimse sular altında kalmasını istemez ama bu şekilde barajın altında bırakılırsa benim gönlüm razı olmaz” dedi.

ÜNİVERSİTE OLARAK 2 İSTEĞİMİZ VAR

11 bin öğrencisi olan Batman Üniversitesi’nde Tıp Fakültesinin kurulmasını isteyen Rektör Uluçam “Öğrenci nüfusu ve akademik kadrosuyla Batman Üniversitesi, bizimle beraber kurulan üniversiteler arasında 1. sırada. Ancak iki talebimiz var. İlki, bizi Diyarbakır ve Mardin’e bağlayacak olan köprü. Bir diğeri ise Tıp Fakültesi. Diktiğimiz fidanlarla üniversiteyi gelecek yıllarda orman görüntüsüne kavuşturacağız ama bu iki talebimiz de hayati önem taşıyor” dedi.

AKADEMİSYENLERDEN 3’Ü İMZASINI GERİ ÇEKTİ

Süreçle ilgili hazırlanan bildiriye imza atan akademisyenler hakkında da açıklama yapan Prof. Dr. Rektör Uluçam “5 akademisyen deniyordu ama akademisyenlerden biri başka bir üniversitede. İsim benzerliğinden yanlış anlaşılma olmuştu. Batman’da bu bildiriye imza atan 4 akademisyen var. 3’ü, imzasını geri çekti. 1 akademisyen ise imzasının arkasında durduğunu açıkladı. İdari soruşturma açıldı, işlemler sürüyor” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete