GÜNDEM

REKTÖRDEN BATMANLICA MESAJ

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Batman Çalışan Gazeteciler Derneğini ziyaret etti. Sonsöz Gazetesi Ofisinde gerçekleşen ziyarette Rektör Demir, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

REKTÖRDEN BATMANLICA MESAJ
18-11-2021 16:33
18-11-2021 16:47
BATMAN
Google News

ENERJİDE PİLOT İL SEÇİLDİK

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Batman Çalışan Gazeteciler Derneği’ne üye basın mensupları ile bir araya geldi. Dernek Başkanı Ercan Atay ve Dernek Üyeleri tarafından karşılanan Rektör Demir, üniversitenin çalışmaları hakkında bilgi verirken “Batman Üniversitesi, enerji alanında pilot il seçildi. İhtisaslaşma çalışmaları çağrıları 2015 yılında başlayan bir süreç aslında. Bunun meyvelerini şehirler 5 yılda almaya başladı. Biz de bu payeyi alarak ilimiz için yeni bir aşamaya geçtik. Bilinçli ve sistematik bir şekilde çalışıyoruz. Enerji alanında bölgesel kalkınmaya destek sağlayacağız. Projemizin detaylı bütçelendirme ve alt başlıklarının oluşması sürecinde sona yaklaşıldı. Batman Üniversitesi bu pilot proje görevi ile ilimizin enerji alanında hem Türkiye’de hem de dünyada ön sıralarda yer almasını sağlayacaktır” dedi.

“SİSTEMLİ ÇALIŞIYORUZ”

Üniversitenin Batman Belediyesi ile imzaladığı askıda yemek protokolüne ilişkin bilgi veren Rektör Demir “Belediye ile yaptığı protokol ile öğrencilerimizin öğle yemeği ücretsiz olacak.  Bu çalışma ile öğrencilerimize destek olacağız. Biz sistemli çalışıyoruz. Biz öğrencilerimizin akademik ve entelektüel bir şekilde kendisini geliştirmesi için uğraşıyoruz. Bizim üniversite olarak çok yol almamız lazım. Bizler bu üniversitenin daha iyi yere gelmesi için kaynaklarımızı da etkin kullanmaya çalışıyoruz. İnternet sitemizi personellerimiz tarafından yenilendi, öğrenci odaklı bir site yaptık. Webinar ve seminerlere devam ediyoruz. Önemli konuşmacıları öğrencilerimiz ile buluşturduk. Uzay çalışmaları ile ilgili seminerler verdik” dedi.

DİŞ FAKÜLTESİ TALEBİ İÇİ YÖK’TEN ONAY BEKLENİYOR

Diş Fakültesi ile ilgili gelişmeleri paylaşan Rektör Demir “Talebimiz kabul edilip YÖK’ten onaylanıncaya kadar tercih kılavuzu süreci geçmişti. Ancak bu yıl kendi üniversitemizin senatosu karar aldı. Dicle Üniversitesine talebimizi ilettik. Onlar da onayladı. Bu kararı YÖK'e gönderdik. YÖK Genel Kurulu’nda onaylanacağını düşünüyoruz. Onay gelmesiyle birlikte Batman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, tercih kılavuzuna girecek. Öğrenci alacağız. Öğrencilerimize Batman Üniversitesi Öğrenci Kimli Kartlarımızı vereceğiz. Batman’da Diş Hekimliği Fakültesi fiziki ve ekipman altyapımızı tamamlanıncaya kadar öğrencilerimiz Dicle Üniversitesinde ders görecek” dedi.

KAMPUSE MESİRE ALANI YAPILIYOR

Kampüs alanında mesire alanı çalışması yürüttüklerini belirten Rektör Demir “İl Özel İdaresi ve Belediye’nin destekleri var. Sadece üniversite öğrencilerimizin değil vatandaşlarımızın da istifade edeceği alanlar planlanıyor. Kampüs içerisinde kurumların ve sivil toplum örgütlerinin hatıra orman alanlarının bakımlarını yapıyoruz. 3500 fidan bize tahsis edildi. Ayrıca diğer kurumlar da fidanlarını diktiler. Fıstık ağaçlarının aşılamasını yaptık” dedi.

“TIP FAKÜLTESİNİN ALTYAPISINI HAZIRLIYORUZ”

YÖK’ün izin verdiği alanlarda yeni bölümler açmak için çalıştıklarını ifade eden Rektör Demir “Batman Üniversitesi’ni sağlık ve enerji alanında ilerleyecek şekilde planlıyoruz. Sağlık Yüksek Okulunu, Sağlık Bilimleri Fakültesine dönüştürdük işte bunlar Tıp Fakültesi’nin altyapısını oluşturacaktır. Tıp Fakültesi talebini Cumhurbaşkanımıza ilettik. Olumlu veya olumsuz bir yanıt vermedi. Tıp Fakültesi ile ilgili bir kitapçık hazırladık. Batman’da neden Tıp Fakültesi kurulmalıdır şeklinde muhataplarımıza bu sorunun cevabının olduğu kitapçığı yolladık. Bu sadece bizimle olacak bir şey değil. Kentin tümünün bu konu hakkında kenetlenmesi gerekiyor. YÖK Başkanı ile görüşümde ne yapıyorsunuz sorusuna Batmanlı yanıt verdim, kendimize çalışıyoruz dedim. Sonra Batman’ı anlattım kendisine. Diş Fakültesi ve Tıp Fakültesiyle ilgi taleplerimi ilettim. Her fırsatta Batman’ı anlatmaya, taleplerimizi ilgili yerlere ulaştırmaya çalışıyoruz.” dedi.

“ÖNCELİĞİM, ÖĞRENCİLERİM”

Rektörlük konutunu belediyeye verdiğini, bunun karşısında Batman Üniversitesine belediye tarafından yeni bir bina yapılacağını belirten Rektör Demir “Benim önceliğim her zaman öğrencilerimdir. Şu anda derslik, kapalı alan sıkıntımız var. Rektörlük Konutunun bulunduğu yer, değerli bir araziydi. Bunu Belediyeye istimlâk ettirdik. Belediye bunun karşısında bize 2 bin metrekarelik bir bina yapacak. Garip kuşun yuvasını yapar. Biz kendimize oturacak bir mesken buluruz” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?