EĞİTİM

RESİM YARIŞMASINA EN YÜKSEK KATILIM BATMAN’DAN…

38. Uluslararası Pınar Çocuk Resim Yarışması’nda çocuklar hayallerini çizdi.

RESİM YARIŞMASINA EN YÜKSEK KATILIM BATMAN’DAN…
16-05-2019 18:49
Google News

 

Bu yıl Hayalini Çiz temasıyla düzenlenen 38’inci Uluslararası Pınar Çocuk Resim Yarışması’nın sonuçları açıklandı. Yurdun her bölgesi, Özel Eğitim ve Uygulama Okulları, KKTC, Almanya ve Sosyal Medya üzerinden 35 Bin 496 resmin katıldığı yarışmada, 14 çocuk ödül almaya hak kazandı. Prof. Dr. Mümtaz Sağlam, Prof. Dr. Hayri Esmer, Prof. Dr. Hüsnü Dokak, Dr. Devabil Kara ve Gazeteci Aysun Öz’den oluşan jürinin değerlendirmesi sonucu ödül almaya hak kazanan 14 minik ressamın eserleri 10 – 23 Haziran’da İzmir’de sergilenecek, Pınar Resim Yarışması Ödül Töreni’nde minik ressamlara ödüller dağıtılacak. Minik ressamlardan 3’ü, Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı’ndan da 1 yıllık eğitim bursu alacak.

EN YÜKSEK KATILIM BATMAN İLİNDEN

35 Bin 496 resmin yarıştığı yarışmada Güney Doğu Anadolu Bölgesi, 20.932 resimle katılımı en yüksek bölge oldu. Güneydoğu’dan en fazla resim ise Batman’dan gönderildi.

KAZANAN ÖĞRENCİ LİSTESİ

Yarışmanın 1. asil kazananı, Batman Hürriyet Okulundan Nupelda Önel, 1. yedek kazananı da yine Batman hürriyet Ortaokulu’ndan Besna Yıldız oldu. (Umut Ayaz)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?