GÜNDEM

“RESMİ İLAN TARİFESİ BİR AN ÖNCE YAYINLANMALI”

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu (TGK) Genel Başkanı Nuri Kolaylı, resmi ilan tarifesinin yenilenmesi konusunda Bakanlar Kurulu’na çağrıda bulundu.

“RESMİ İLAN TARİFESİ BİR AN ÖNCE YAYINLANMALI”
11-04-2017 20:46
Google News

YEREL GAZETELER ZOR GÜNLER GEÇİRİYOR

Yerel gazetelerin adeta can suyu olan Resmi İlanlara ilişkin fiyat tarifesinin, Basın İlân Kurumu Genel Kurulu'nun teklifi üzerine Bakanlar Kurulu'nca tespit edildiğini hatırlatan Kolaylı “Yerel gazetelerimiz ekonomik anlamda çok zor bir dönemden geçmektedir. Döviz fiyatlarında yaklaşık yüzde 20’lere ulaşan yıllık artış yaşandı. Dövizdeki artış sonucu, gazetelerimizin dövizle satın aldığı kâğıt, kalıp, film ve boya gibi zorunlu kullanım malzemelerin fiyatlarında da artış oldu. Bunun üzerine bir de başta SGK olmak üzere çeşitli işçilik giderleri ve vergiler de eklenince, yerel gazetelerimiz ekonomik anlamda zor günler yaşamaya başladı” dedi.

“RESMİ İLANLAR, GAZETELER İÇİN CAN SUYU”

Gazetelerin can suyu olan ve aylık zorunlu giderlerin karşılanmasında önemli rol oynayan Resmi ilan fiyat tarifesinin son olarak Mart 2016’da arttığını hatırlatan Kolaylı “Yerel gazetelerimiz Ocak ayından bu yana Bakanlar Kurulundan çıkacak kararı bekliyor. Mevzuat gereği, Basın İlan Kurumu Kasım Genel Kurulu’nda yerel gazetelerin resmi ilan fiyat tarifesinin 12 TL’ye arttırılması kararı alındı ve bu karar Bakanlar Kurulu’na sunulmak üzere Ankara’ya iletildi. Şimdi Bakanlar Kurulu’nda çıkacak kararı bekliyoruz” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28 Mart 2024 e-gazete