GÜNDEM

RESSAM GÜNEŞTEKİN, MONACO’DA

RESSAM GÜNEŞTEKİN, MONACO’DA

RESSAM GÜNEŞTEKİN, MONACO’DA
08-09-2014 18:52
Google News

Dünyanın en önemli galerileri arasında yer alan Marlborough Gallery’nin sanatçısı Batmanlı Ahmet Güneştekin, uluslararası sanat yolculuğuna 18 Eylül’de Marlborough Monaco’da gerçekleşecek “Güneş Çemberinin Varisi” adlı kişisel sergisiyle devam ediyor.

Türkiye ve dünyadan pek çok sanatseveri, koleksiyoneri, iş ve sanat dünyasının önde gelen isimlerini Monako’da buluşturacak olan sergi ve sergi kapsamındaki etkinlikler, Çalık Holding’in desteğiyle gerçekleşiyor. 

NEW YORK’TAN SONRA MONACO’DA

New York’tan sonra, Marlborough Gallery’nin ev sahipliğinde ve Çalık Holding’in desteğinde ikinci kişisel sergisini Marlborough Monaco’da gerçekleştirecek olan uluslar arası ressam Ahmet Güneştekin, son dönemde ürettiği, tamamı ilk defa sergilenecek yaklaşık 30 eserini sanatseverlerin beğenisine sunacak. 18 Eylül - 14 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek serginin ardından Güneştekin’in eserleri Marlborough Gallery’nin Londra, Madrid, Barselona ve Santiago gibi dünyanın farklı şehirlerindeki galerilerinde sergilenmeye devam edecek.

HER COĞRAFYA FARKLI ANLAM TAŞIYOR

Sergisinin hazırlık aşaması hakkında bilgi veren Ahmet Güneştekin “Kişisel sergilerimi ilk kez düzenleyeceğim her mekân, her coğrafya benim için farklı anlamlar ifade ediyor. Eserlerim farklı kültürlerle ve o kültürlerin yorumlarıyla karşılaşıyor. Farklı bakış açılarını merak ediyorum ve bunları öğrenirken, eserlerimi ürettiğimde duyduğuma benzer bir heyecan duyuyorum. Marlborough Gallery’nin sanatçısı olarak Monako’da eserlerimle ve benimle ilk defa karşılaşacak insanların bakış açılarını öğrenmek ve sergiye yönelik tepkilerini gözlemleyecek olmak beni heyecanlandırıyor” dedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?