GÜNDEM

RESTORE EDİLMEYİ BEKLİYOR

RESTORE EDİLMEYİ BEKLİYOR

RESTORE EDİLMEYİ BEKLİYOR
30-12-2014 17:41
Google News

Kozluk’ta ibadete açık en büyük tarihi cami olan Hıdır Bey Camisi, restore edilmeyi bekliyor.

Yıllardır Kozluk halkının ibadet yeri olarak kullanılan caminin duvarlarındaki sıvalar zamanla dökülürken, caminin minaresi de ilçede etkili olan sert rüzgârlara dayanamayarak yıkıldı.

CAMİ, RESTORE EDİLİP İBADETE AÇILSIN

Caminin restore edilerek tekrar ibadete açılmasını isteyen ilçe halkı “tarihi caminin duvarlarını süsleyen kufi yazı, güneş sembolü ve değişik motifleriyle geçmişten günümüze izler bırakıyor. Geniş ve düz kesme taşlardan örülü 8 kolon üzerine inşa edilen tarihi cami, Cuma namazları için ibadete açılıyor. Diğer vakit namazlarımızı, caminin hemen yanı başında bulunan Nurullah Bey Camisinde kılıyoruz” dedi.

TARİHİ YERLERİN RESTORESİNİ HIZLANDIRACAĞIZ

Kozluk’un tarihi camisinde inceleme yapan Batman Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Emin Bulut “Kozluk Kalesinin eteğinde tarihle bütünleşmiş olarak inşa edilen tarihi caminin bitişiğinde birçok tarihi mezar bulunuyor. Bu mezarlıkta, Hıdır Bey ve Şerefname’nin yazarı Şerefhan Bitlisi’nin Eşi’nin naaşlarının da bulunduğu rivayet edilir. İlçede Kozluk Kalesi başta olmak üzere, çok sayıda camii, köprü, su kemeri, sarnıç, mağara, ören yeri bulunuyor. Dernek olarak ilçede temsilcilik açarak Kaymakamlık, Belediye ve sivil toplum örgütlerimizle birlikte koordineli bir şekilde çalışmalara başlayacağız” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
7 Mayıs 2024 e-gazete