EĞİTİM

“RİSKLİ AMELİYATLARI, RAHATLIKLA YAPABİLİYORUZ”

Sağlık Sayfamızda bu hafta Özel Batman Dünya Hastanesinin Beyin ve Sinir Cerrahi Polikliniğinde görevli olan Op. Dr. Oğuz Özel’i ağırladık.

“RİSKLİ AMELİYATLARI, RAHATLIKLA YAPABİLİYORUZ”
29-06-2017 19:17
Google News

Alanı ile ilgili önemli bilgiler veren doktorumuz, bakın hangi konulara dikkat çekiyor?

DOKTORUMUZU TANIYALIM

1973 İstanbul doğumlu hekimimiz, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesinde Tıp Eğimini tamamladı. Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Beyin Cerrahisinde ihtisas alan doktorumuz, 2011 yılında Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesinden Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanlığını tamamladı.

BEYİN CERRAHİSİ HANGİ HASTALIKLARLA İLGİLENİR?

Hekimimize, Beyin ve Sinir Cerrahisinin, hangi hastalıklarla ilgilendiğini soruyoruz. Branşı ile ilgili bilgi veren Dr. Özel Beyin cerrahları birçok alan ile ilgileniyor. Boyun fıtığı, bel fıtığı, omurga tümörleri, omurga kırıkları, bel kaymaları, beyin tümörleri, beyin kanamaları, kafatası kırıkları, tuzak nöropatiler gibi hastalıklara bakıyoruz. Bu türden rahatsızlık yaşayan hastaların ilk adresiyiz. Geniş bir alanımız var diyebilirim” dedi.

“BEYİN CERRAHİSİNDEKİ GELİŞMELER TAKİP EDİLMELİ”

Hangi durumlarda kendilerine başvurulması gerektiğini açıklıyor doktorumuz. Beyin cerrahisindeki gelişmelerin ise sıkı sıkı takip edilmesi gerektiğini belirterek “Hastalarımız baş ağrısı, boyun ve kol ağrısı, bel ve bacak ağrısı hissettikleri zaman bizlere başvurabilirler. Beyin cerrahisinde hızla gelişen bir teknoloji var. Beyin cerrahisindeki gelişmelerin yakından takip edilmesi, tedavi imkanlarının tam anlamı ile kullanılabilmesi açısından önemli. Çünkü yaptığınız ameliyat ya da kullandığınız tedavi yöntemi, 2 yıl öncesi ile aynı olmayabiliyor. Yaptığınız ameliyat, 2 yıl sonra çok farklı hale gelebiliyor. O yüzden tüm gelişmeleri takip etmek zorundayız” ifadelerini kullanıyor Dr. Özel.

“ERKEN TEŞHİS ÇOK ÖNEMLİ”

Hastalıkların tedavisinde erken teşhisin önemli olduğuna dikkat çekiyor hekimimiz. Son evrede hastaneye gitme alışkanlığının terk edilmesi gerektiğine dikkat çeken Dr. ÖzelErken teşhis önemli eğer ailede beyin kanaması veya beyin tümörü varsa hastanın başı ağrıyorsa mutlaka bir nöroloji veya beyin cerrahisine gitmelidir. Genelde ‘son evrede hastaneye gitme’ alışkanlığı vardır. Son evrede değil de hastalığın ilk başlarında bize başvurulması gerekmektedir” diyor.

ÇOK RİSKLİ AMELİYATLAR ÇOK RAHAT YAPILABİLİYOR

Riskli ameliyatların çok rahat yapılabildiklerini söyleyen Dr. Oğuz ÖzelHastalar büyük şehirlerde ameliyat olmaya gidiyorlar. Zannediyorlar ki oradaki doktorlar daha iyi. Büyük şehirlerde ameliyat yapabilecek doktoru bulabilmek için para harcıyorlar. Oysa benim burada yaptığı ameliyatla aynıdır. Biz burada büyük şehirlerdeki doktorların yaptığı ameliyatı hem daha ucuza hem de daha kaliteli olarak yapıyoruz. Teknik donanım ve bilgimiz buna yeterli. Bu yüzden çok riskli ameliyatlar çok rahat bir şekilde yapılıyor. Risk aynı ise insanlar neden büyük şehirlerde tedavi olmanın çilesini çeksin? Burada tedavi imkanları hem daha ucuz hem de daha sağlıklı. Bugüne kadar en riskli ameliyat 11 yaşındaki bir çocuktan kist hidatik çıkarılmasıydı (köpek kisti) ameliyat başarılı geçti çocuk hayatına devam ediyor” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete