GÜNDEM

ROBOSKİ İÇİN YÜRÜDÜLER

ROBOSKİ İÇİN YÜRÜDÜLER

ROBOSKİ İÇİN YÜRÜDÜLER
28-12-2014 22:38
Google News

İnsan Hakları Derneği (İHD) Şırnak’ın Uludere (Roboski) İlçesinde meydana gelen ve 34 sivil insanın ölümüne yol açan saldırının 3. yıldönümü nedeniyle yürüyüş düzenledi.

Nasıroğlu İş Merkezi önünde toplanan İHD üyeleri ve bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda vatandaş, Atatürk Parkı'na kadar yürüdü. Atatürk Parkı önünde basın açıklaması yapan İHD Şube Başkanı Mehmet Bağatır “3 yıl önce Şırnak Uludere Köyü'nde hava saldırısı sonucu aralarında çocukların da bulunduğu 34 sivil vatandaş hayatını kaybetti. 3 yıl geçmesine rağmen, bu katliamın ne failleri yargılanmış, ne de bu katliamla ilgili ciddi bir çalışma yürütülmüştür. Emri ben verdim diyerek kendini ihbar edenlere hesap sorulmaması bir yana, Roboski katliamının yapanlar ödüllendirilmiş, terfi ettirilmişlerdir. Onlarca canlarını kaybeden ailelere kan parası teklif edecek kadar çirkinleşmeleri bir yana, canlarını kaybedenlerin yakınlarına baskı, karalama ve yıldırma politikaları dayatılmıştır” dedi.

HESAP SORACAĞIZ

Bağatır, Roboski katliamını unutturmayacaklarını belirterek “Kendilerini bombalardan katırlarının arkasına gizlenerek koruyabileceklerini düşünecek kadar çocuktular. Onları katlettiniz. Unutmayacağız” ifadelerini kullandı.

Basın açıklamasının ardından 5 dakikalık oturma eylemi yapıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?