GÜNDEM

“ROJAVA’DA BEBEKLER ÖLDÜRÜLÜYOR”

HDP Milletvekili Ayla Akat Ata, Rojava'da çocuk ve kadın demeden katliam gerçekleştiren bir çete gerçeğinin olduğunu belirterek, “Annelerin kucağında bebekler öldürülüyor.”dedi.

“ROJAVA’DA BEBEKLER ÖLDÜRÜLÜYOR”
01-06-2014 21:02
Google News

Batman Demokrasi Platformu bileşenleri, Rojava’daki katliamları protesto etmek amacıyla Atatürk Parkı önünde kitlesel basın açıklaması düzenledi. Açıklamaya Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, STK temsilcileri ve vatandaş katıldı. "Ey AKP Kaide’ni Rojava'dan çek" ve "Rojava katliamını kınıyoruz" pankartların açıldığı basın açıklamasında söz alan Milletvekili Ata, “Çocuklar kanlara bulanmıştır. Annelerin kucağından bebekler öldürülmüştür. Peki dünyada kıyamet kopartan güçler, Suriye muhalefetinin yaptığı bu zulüm karşısında niye sessizlerdir. Çünkü ölen Kürtlerdir." dedi.

TÜRK MEDYASI GÖRMEDİ

Açıklamada söz alan Demokrasi Platformu Dönem Sözcüsü ve SES Batman Şube Eş Başkanı Mustafa Yurtsever ise "Kürtlerin cenazesi Lice'de annesinin eteğinde, Roboski'de katır sırtında, Rojava'da kamyon kasasında. ‘Kürt çocuklarının kaçırıldığı’ iddiaları üzerinden gözyaşı döken AKP, cemaat ve ana akım medya, önceki gün Rojava'da onlarca Kürt çocuğunun katledilmesini haber olarak bile görmedi." sözleriyle tepkisini dile getirdi.  

Kitlesel basın açıklaması, 5 dakikalık oturma eylemi ile son buldu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete