GÜNDEM

ROJAVA DERNEĞİ, GÖÇZEDELERİN YANINDA

Suriye ve Irak’taki savaşzedelerin yanı sıra operasyonlar nedeniyle bölge illerinden göç etmek zorunda kalan vatandaşlar için de yardım kampanyası yürüten Batı Rojava Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Batman halkından destek istedi.

ROJAVA DERNEĞİ, GÖÇZEDELERİN YANINDA
21-04-2016 20:24
Google News

BATMAN’DA 830 AİLEYE YARDIM ULAŞTIRILDI

Batman Belediyesi yanındaki alanda yardım çalışmalarını sürdüren Rojava Derneği, sokağa çıkma yasakları ve operasyonlar nedeniyle yaşadığı kentleri terk ederek Batman’a gelen savaşzedelere yardım elini uzatıyor. Şırnak, Mardin, Diyarbakır ve Hakkâri gibi illerden Batman’a göç eden toplam 830 aile (7 bin 300 kişi)’ye giyim, gıda ve temizlik malzemesi ulaştıran dernek, Siirt’e göç etmek zorunda kalan savaşzedeleri de unutmadı.

SİİRT’E GÖÇ EDENLER UNUTULMADI

Operasyonlar nedeniyle Siirt’e sığınan aileler için yardım topladıklarını duyuran Dernek Sorumlusu Mahfuz Yıldırım “Bölgemizdeki operasyonlar nedeniyle yerlerini terk etmiş vatandaşlarımızla yardımlaşmayı sürdürmekteyiz. İlimize gelen 830 aile–7 bin 300 kişiye temel ihtiyaçlardan oluşan kolileri ulaştırmaktayız. Batman’a göç eden ailelerin yanı sıra komşu ilimiz Siirt’e göç etmiş yurttaşlarımıza da 1 kamyon battaniye ve döşek, 1 kamyon ise gıda ve giyim eşyası gönderdik. Göçler devam ettiği için Batman halkından yardım seferberliğini büyütmelerini istiyoruz” ifadelerini kullandı. (Yusuf Kavak)

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete