GÜNDEM

ROJAVA DERNEĞİ, YARDIM ÇIĞLIKLARINA SESSİZ KALMADI

Savaşın yaşandığı Suriye ve Irak’ta mağdur halka yardım ulaştırmak için 2 yıldır kampanya yürüten Rojava ile Dayanışma Derneği, kentteki yoksulları da ihmal etmiyor.

ROJAVA DERNEĞİ, YARDIM ÇIĞLIKLARINA SESSİZ KALMADI
10-04-2016 22:45
Google News

Anneleri öldükten sonra babaları tarafından terk edilen 3 torunu, genç yaşta 1 kızı ve kalp hastası kocasıyla yaşadığı evin birikmiş kirası için yardım isteyen Fatma A.’ya Rojava ile Yardımlaşma Derneği tarafından gıda yarımı yapıldı.

KİRASI ÖDENDİ, GIDA VE ERZAK YARDIMI YAPILDI

Belediye binası yanındaki konteynırda yardım kampanyasını sürdüren dernek, gazetemizde “evden çıkarılma korkusu yaşıyorlar” başlığı ile manşete taşıdığımız ihtiyaç sahibi aileye gıda yardımı yaptı. Gazetemizde çıkan haberden sonra birikmiş ev kirası Batmanlı bir bürokrat tarafından karşılanan Fatma A.’ya gıda kolilerini ulaştıran Dernek Başkanı Mahfuz Yıldırım “ Dernek olarak önce Suriye ve Irak’ta savaş mağduru halkımıza yönelik yardım kampanyası başlatmıştık. Kampanyaya verilen destekler büyüdükçe yardım ağımızı da genişlettik. Şu anda Cizre, Silopi, Nusaybin ve çevre illerden gelen halkımıza yardımlarımız oluyor. Aynı şekilde Batman’ın yerli ve yoksul halkına da imkânlarımız ölçüsünde yardım ediyoruz. Derneğimize verilen destek büyüdükçe, yardımlarımız da artacaktır. Gazeteniz aracılığı ile sesini duyduğumuz Fatma Hanıma gıda yardımımızı ulaştırdık. Halkımızdan isteğimiz, Belediye binası yanındaki yardım konteynırını sahipsiz bırakmamalarıdır” dedi. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete