TÜRKİYE VE DÜNYADAN

RTÜK 30. Yıl Kutlaması: Medya Denetimi ve Değerlerimize Sahip Çıkma

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, 30. kuruluş yıl dönümünde önemli mesajlar verdi.

RTÜK 30. Yıl Kutlaması: Medya Denetimi ve Değerlerimize Sahip Çıkma
19-04-2024 12:09
Google News

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, 20 Nisan 1994 yılında kurulan RTÜK’ün 30. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla önemli açıklamalarda bulundu.

Şahin, RTÜK'ün ülkemizin yayıncılık hayatını düzenleyip denetleyen önemli bir kurum olduğunu vurgulayarak, 30 yıldır değerlerimizi koruma adına önemli faaliyetler yürüttüğünü belirtti. RTÜK, yayınları düzenleyerek toplumsal ve kültürel hassasiyetleri ön planda tutuyor. Zararlı içeriklere karşı tedbirler alan Üst Kurul, çocuk ve gençlerin ruhsal ve fiziksel gelişimlerini korumayı hedefliyor. Ayrıca kadın istismarı ve şiddete karşı da taviz vermiyor. RTÜK, milli ve manevi değerlerimize sahip çıkarken engellilere, yaşlılara ve dezavantajlı gruplara pozitif ayrımcılık yapıyor. Aynı zamanda milli güvenliğimizi koruyarak terör propagandasına karşı duruyor. Üst Kurul, medya okuryazarlığının gelişmesine katkı sağlayarak çocukların medya tüketim farkındalığının oluşmasını destekliyor. RTÜK, tarafsız, güvenilir ve iletişim özgürlüğüne saygılı medya hizmetlerinin sunulmasına öncülük ediyor. RTÜK'ün 30.

kuruluş yıl dönümünde desteklerini esirgemeyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy başta olmak üzere tüm devlet büyüklerine teşekkürlerini sunan Şahin, Üst Kurul üyelerine ve çalışanlara da özverili çalışmaları için minnettarlığını dile getirdi. .

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
2 Mayıs 2024 e-gazete