TÜRKİYE VE DÜNYADAN

RTÜK Başkanı Şahin: "Reyting Canavarı Değerlerimizi Yitirmemize Neden Olabilir"

RTÜK Başkanı Şahin, reytingin değerlerimizi ayaklar altına almasına izin vermememiz gerektiğini vurguladı.

RTÜK Başkanı Şahin:
29-02-2024 18:39
Google News

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, 4.

Medya Buluşması İstişare Toplantısı'nda yaptığı konuşmada reytingin bir canavar olduğunu ve reyting hedefi uğruna değerlerimizin, kanunlarımızın ve toplumsal hassasiyetlerimizin göz ardı edilmemesi gerektiğini belirtti. Şahin, yapımcıların dikkat etmesi gereken konuları da açıklayarak, cezai yaptırımların hangi durumlarda uygulandığını detaylı bir şekilde anlattı.

6112 sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun'un 8'inci maddesine uygun hareket edilmesi gerektiğini vurgulayan Şahin, reyting hedefi uğruna şiddet içeren veya ahlaki değerleri zedeleyen içerikler üretilmemesi gerektiğini dile getirdi.

Eşinin ve kızının da dizi izlemeyi sevdiğini ancak bazı sahneler nedeniyle birlikte dizi izleyemediklerini söyleyen Şahin, toplumun dizilerden etkilendiğini ve hatta çocuklara dizi karakterlerinin isimlerinin verildiğini belirtti.

Bu nedenle, dizi içeriklerinin toplum üzerindeki etkisinin önemli olduğunu vurgulayan Şahin, reyting hedefine ulaşmak için değerlerimizi yitirmememiz gerektiğini ifade etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
6 Mayıs 2024 e-gazete