TÜRKİYE VE DÜNYADAN

RTÜK, Taş Kağıt Makas Dizisini İnceleme Altına Aldı

RTÜK, Kanal D'de yayınlanan Taş Kağıt Makas dizisindeki tartışmalı sahne nedeniyle inceleme başlattı. Kadın istismarına karşı hassasiyetlerini vurguladı.

RTÜK, Taş Kağıt Makas Dizisini İnceleme Altına Aldı
07-03-2024 16:41
Google News

RTÜK, Kanal D ekranlarında yayınlanan Taş Kağıt Makas dizisinin bir sahnesi nedeniyle inceleme başlattı. Dizinin son bölümünde Burak Yörük'ün canlandırdığı karakterin, kadınlardan köpek gibi havlamasını istemesi izleyiciler tarafından tepkiyle karşılandı.

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, yapılan açıklamada, kadın istismarına ve kadınların aşağılanmasına izin verilmeyeceğini belirtirken, sosyal medyada da birçok izleyici tepkisini dile getirdi. Özellikle 8 Mart Kadınlar Günü öncesi kadınlara yapılan muameleye karşı öfke hakimdi. Sosyal medyada yapılan yorumlarda, "Kadınlara verilen değer bu kadar mı?" ve "RTÜK ceza vermelidir" şeklinde tepkiler yükseldi. RTÜK, kadın ve çocukların kırmızı çizgisi olduğunu vurgulayarak bu tür içeriklere karşı hassasiyetle yaklaşacaklarını belirtti. İnceleme sonucunda dizinin yayın akışında değişiklikler olabilir.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
3 Nisan 2024 e-gazete