GÜNDEM

RUHSATLARINI TÖRENLE ALDILAR

Batman - Siirt Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Bölge Odası (BASİMMO), 3 yıllık stajını tamamlayan yeni mali müşavirler için ruhsat töreni düzenledi.

RUHSATLARINI TÖRENLE ALDILAR
02-10-2021 17:09
02-10-2021 17:11
Google News

ODA BİNASINDA TÖREN DÜZENLENDİ

Oda Binasında düzenlenen törene Vali Hulusi Şahin, Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, Defterdar Ali Osman Bilgili, SGK Müdürü Alaettin Ökten, Vergi Dairesi Müdürü Bülent Yanık, BATSO Başkanı Abdulkadir Demir, Batman Eczacı Odası Başkanı Adnan Bayhan, Kültür ve Turizm Müdürü M. İhsan Aslanlı, BATSO Meclis Başkanı Ercan Ekinci, mali müşavirler ve aileleri katıldı.

“YÜK OMUZLAYAN TEK MESLEK ÖRGÜTÜYÜZ”

Törende konuşan Oda Başkanı Hayrettin Başaran “Mali müşavirlik mesleği uzun bir süreci kapsamaktadır. 4 yıllık lisans eğitimi, hazırlık sınavları ve 3 yıllık zorunlu staj dönemi ile birlikte 10 yıllık bir dönemden sonra ruhsat almaya hak kazanılmaktadır. Meşakkatli bir süreci çalışarak, azimle ve çabalayarak bitirdikten sonra mali müşavir unvanını almaktadırlar.  Mali müşavirlik ekonominin kaydını tutan, sınıflandıran, raporlayan ve bunları ilgili kurumlara paylaşan bir meslektir. İktisadi hayatı düzenleyen tüm kurumların ve sektörlerin bilgileri ve verilerini bizler tutuyoruz. Sosyal sorumluluk kapsamı çerçevesinde hem işverenlere hem de devletimize karşı sorumluluğumuzu yerine getirirken aynı zamanda devletin en önemli gelir kaynağı olan vergilerin toplanmasında gerekli hassasiyeti de göstererek kurumların planlama yapmasına yardımcı oluyoruz. Ekonominin çarklarının durmaması için pandemi sürecinde birçok kurumun verisinin sahadaki uygulayıcısı işlemlerin yürütülmesi ile ilgili bütün yükü omuzlayan bir meslek örgütüyüz” dedi.

ŞEHRİMİZİN ZENGİNLİĞİ İÇİN BİRLİKTE HAREKET ETMEK GEREKİYOR

Törende konuşan Vali Hulusi Şahin de “Mali müşavirlik mesleği ekonominin en önemli unsurlarından biridir. Bir şeyi saymazsanız, kayıt altına almazsanız, sürdürülebilir bir iktisadi hayat olmaz. Yazının icadı da bir şeyleri kayıt altına lama ihtiyacının sonucunda olmuştur. Devletin hayatında iktisadi ne kadar önemliyse İktisadi hayatta da muhasebe kaydı da o kadar önemlidir. Sadece kamu gelirlerinin toplanması açısından değil, toplumsal olarak kalkınmamızda da vergiler önemlidir. Bir ülkenin zenginliği o ülkedeki vatandaşlarının gelirlerinin toplamıdır aslında. Şehrimizde birçok konuda beraber hareket edilmesi gerekiyor. Bu durumda odalarımıza ve sivil toplum kuruluşlarımıza çok iş düşüyor. Batman’da hangi sorun var ise Mali Müşavirler Odamız bizimle oldu. Destek olan diğer paydaş odalarımıza da teşekkür ediyorum” dedi.

Yapılan konuşmalardan sonra mali müşavirlere ruhsatları verildi. Program, Psikolog Kutay Ürkmen’in Gülümsemenin Büyüsü adlı stand up gösterisi ile sona erdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete