GÜNDEM

RÜMEYSA’YI, BAKAN MÜEZZİNOĞLU’NA SORDULAR

HDP Mardin Milletvekili Mehmet Ali Aslan ve Batman Milletvekili Saadet Becerikli, internet yoluyla temin ettiği zayıflama ilaçlarını kullandıktan sonra fenalaşarak hastaneye kaldırılan ve günlerdir Ankara’da yoğun bakım ünitesinde yaşam mücadelesi veren Batmanlı Rümeysa Doğu’yu Meclis gündemine taşıdı.

RÜMEYSA’YI, BAKAN MÜEZZİNOĞLU’NA SORDULAR
30-07-2015 20:49
Google News

HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILMALI

Meclis’te 16 yaşındaki Rümeysa ile ilgili basın toplantısı düzenleyen Aslan ve Becerikli “Zararlı ürünler, internet üzerinden kolaylıkla sipariş edilebiliyor. Rümeysa, internet üzerinden sipariş ettiği zayıflama hapları yüzünden çoklu organ yetersizliği, karaciğer yetmezliği, kalp yetmezliği, solunum yetmezliği ve enfeksiyon sorunlarıyla pençeleşiyor. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve ilgili bakanlıklar, koordinasyon merkezi kurup, internet ve sanal ortamda satılan ve ölüme kadar götüren zararlı ürünleri piyasadan toplatmalı ve gerekli hukuki süreci başlatılmalıdır” dedi.

İKİ BAKANA SORU ÖNERGESİ YÖNELTİLDİ

Rümeysa’nın durumuna ilişkin Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na yöneltilen soru önergesinde ise “Bakanlığınız internet, radyo televizyon ve diğer kitle iletişim ortamlarında reklâmı yapılan ve insan sağlığını ilgilendiren hap, tablet, ilaç ve gıda takviyelerini denetliyor mu? Bakanlığınız medyaya yansıyan sağlık ile ilgili haberleri takip ediyor mu? Sağır sultanın dahi haberdar olduğu bu zararlı ürünlerden Bakanlığınızın haberi var mı? İnternet üzerinden satışı yapılan bu tür ürünlerin denetimi, kontrolü ve diğer yasal prosedürleri birçok bakanlığı ilgilendirdiğinden, bu konu hakkında Bakanlıklar arası bir koordinasyon merkezi kurmayı düşünüyor musunuz?” sorularına yer verildi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete