GÜNDEM

RUSYA KRİZİ AŞILDI, SEBZE FİYATLARI ARTTI

Rusya’yla aşılan uçak krizi sonrası iç piyasadaki sebze-meyve alım fiyatları yüzde yüz artış gösterdi.

RUSYA KRİZİ AŞILDI, SEBZE FİYATLARI ARTTI
12-07-2016 22:04
Google News

Rusya'nın Türkiye'den sebze ve meyve ürünlerine yaptırım uygulamasından sonra sebze-meyve fiyatlarında yaşanan düşüş, krizin aşılmasıyla fiyatlar yüzde yüzlere kadar yükseldi.

Batman Sebze-Meyve Hali’nde işletmecilik yapan Mehmet Öztürk, fiyatların yurt dışı İhracat ve Türkiye ile Rusya ilişkilerinden dolayı bazı ürünlerde fiyatların yüzde yüz artış gösterdiğini söyledi. Özellikle domates ve karpuz fiyatlarının yüzde yüz zam aldığını belirten Öztürk “Domates fiyatı 1 lira iken şimdi 2 liradan satılıyor. Karpuz ise 50 kuruş iken şuan 1 liraya satılıyor. Diğer ürünlerde de artış var bu fiyatların artması ihracatın talepleri üzerine iç piyasada fiyatlar yükseldi” dedi.

“70 KURUŞLUK DOMATES, 2 LİRADAN ALICI BULUYOR”

Yaz mevsiminde domateslerin ucuz olması gerektiğine dikkat çeken Öztürk “Yaz mevsiminde olduğumuz için şuan domatesin fiyatı 70 kuruş olması gerekirken, 2 liradan alıcı buluyor. Rusya-Türkiye ilişkilerinden dolayı ihracatta istek oluyor. Bu yüzden domateste indirimde yapılamıyor ve böyle devam ediyor. Diğer meyve ve sebzelerde de yüzde yüzlük bir atış var. İlerde fiyatlar daha da yükselmesini bekliyoruz” dedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?