GÜNDEM

RUSYA VE TÜRKİYE’YE TURŞU VE AYRANLI MESAJ

Batman’da daha önce de farklı etkinlik ve eylemlerle adından söz ettiren vatandaş, bu defa ayran ve turşu dağıtarak dikkatleri Rusya ile Türkiye arasındaki gerginliğe çekti.

RUSYA VE TÜRKİYE’YE TURŞU VE AYRANLI MESAJ
03-02-2016 19:58
Google News

Rusya kültüründe önemli yere sahip olan turşu ile Türk kültüründe önemli yere sahip olan ayranı yoldan geçen vatandaşlara dağıtan Saran, iki ülke arasındaki gerginliğin son bulması çağrısında bulundu.

GERGİNLİĞİN SONA ERMESİNİ UMUT EDİYORUM

İki ülkenin kültürlerine ait ürünleri dağıtarak dikkatleri barışa çekmek istediğini söyleyen Saran “İmkânım el verseydi Rus elçiliklerine bu ürünleri hediye ederdim. 100 yıldır bu ülkeler arasında savaş yaşanmamış. Bundan sonra da yaşanmasını istemiyoruz. Sadece bu iki ülke değil hiçbir yerde savaş olmasın. Türkiye’de 53 bin Suriyeli çocuğun anne ve babası savaşlarda yaşamını yitirmiş. Özellikle tarihte 30 ve 100 yıl savaşları olarak bilinen mezhep savaşları Avrupa’yı kırdı geçirdi. Şu anda Avrupa Birliğine üye olan 28 ülkenin bir araya gelerek savaşları durdurabileceklerine inanıyorum. 28 ülkenin aynı çatı altında bir araya gelmesi, ayrılıkçı düşüncelere karşı bütünleştirici bir örnektir” dedi.

Saran, medyanın da bu konuya duyarlılık göstermesi gerektiğini belirterek “Yerel ve ulusal gazetelerde yazan bütün köşe yazarları en az 1 ay boyunca yazılarında savaşın trajedisini yazmalıdır, yazılarında acıyı ifade eden fotoğraflar kullanmalıdır. Sadece gazeteciler değil, vatandaşlar da zaman zaman farklı eylemlerle dikkatleri barışa çekmelidir. Mesela dünya barışı altında herkes bir ağacı oyuncaklarla süsleyip çocuklara dağıtabilir. Sanal âlemde barışla ilgili paylaşımlar arttırılabilir. Nobel’in ilk verilmeye başlandığı 1901’den 2013 yılına kadar 63 tane İslam Ülkesi olarak bilinen ülkelerin almış olduğu ödül sayısı 3’tür. Buna karşın Musevilerin almış olduğu Nobel Bilim Ödülü Sayısı 104’tür. Savaş düşüncesi yerine bu tür durumları göz önüne alarak dayanışmayı arttırmamız gerekiyor” dedi. (Umut Ayaz)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete