GÜNDEM

“Rüyamız daha büyük…”

Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, Karşıyaka Mahallesinde İluh Deresi Kentsel Dönüşümü Projesi kapsamında 1. etapta yıkımı yapılan alanları inceledi.

“Rüyamız daha büyük…”
15-09-2022 09:44
15-09-2022 09:45
BATMAN
Google News

 “850 BİN NÜFUSA HİTAP EDECEK BİR PROJE”

Batman'ın daha planlı bir yapıya bürüneceğini ifade eden Vali Canalp “Batman'ın havaalanı hariç olmak üzere tamamını, çevresini kuşatan bir imar çalışmamız var. Batman'ın merkez nüfusu şuanda 470 bin ama bu çalışma, 850 bin nüfusa hitap edecek. Bu çalışma Batman'ın gelecekte planlı bir kent olarak büyümesini kapsıyor. yeşil alanları, parkları ve sosyal donatı alanlarıyla Batmanlılara huzur içinde yaşayabilecekleri bir kent vizyonunu kapsıyor. 1. etap ve kamulaştırması dahil olmak üzere 50 milyon TL’yi aşkın maliyeti var" dedi.

“ÇALIŞMALAR ETAP ETAP SÜRECEK”

Yıkım çalışmalarının etaplar halinde yapılacağını belirten Belediye Başkan Yardımcısı Vekili Muzaffer Özkan “Büyük oranda uzlaştığımız alanların yıkımını gerçekleştiriyoruz. Kamulaştırma bedeli, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız üzerinden vatandaşlara ödeniyor. İluh, 12 mahalleyi kapsıyor ve uzun bir proje. 1. etabı yani can alıcı noktayı bitirdikten sonra hastaneye kadar üst yollarla taçlandırıp projeyi Batman'a kazandıracağız. Baharda burayı rekreasyon alanına çevirip, yeşillendirip Batman'a kazandıracağız” dedi.

“BİZİM VİZYONUMUZ ÇOK DAHA BÜYÜK”

İluh Deresini başlangıç kabul ettiklerini ifade eden AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir “Batman'da yıllarca kangren haline gelmiş bir konuydu. Tabi 1. etap önemli ama bizim rüyamız, vizyonumuz çok çok daha büyük. vizyon çerçevesinde biz İluh Deresini bir başlangıç olarak ele aldık” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
17 Mayıs 2024 e-gazete