SİYASET

SAADET BECERİKLİ “ŞANSSIZLAR LİSTESİ”NDE

“Meclis odası için kurada ismi çıkmayan 37 vekil, açıkta kaldı”

SAADET BECERİKLİ “ŞANSSIZLAR LİSTESİ”NDE
22-11-2015 19:36
Google News

TBMM’de, 7 Haziran’ın ardından olduğu gibi 1 Kasım seçimleri sonrasında da vekiller için “oda” sorunu yaşanıyor. Kurada, aralarında HDP Batman Milletvekili Saadet Becerikli’nin de bulunduğu 37 vekil açıkta kaldı.

ODA SORUNU YAŞANIYOR

Meclis’te yeni yapılan halkla ilişkiler binasında, 550 vekilin her biri için oda bulunmuyor. Bu yüzden odalar için yine kura çekildi. 37 milletvekili açıkta kaldı.

 TESADÜFÜN BÖYLESİ

7 Haziran’ın ardından yapılan kurada oda çıkmayan vekillerden 2’sine bu kurada da oda çıkmaması, şaşkınlık oluşturdu. HDP Batman Milletvekili Saadet Becerikli ile CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, 7 Haziran’da olduğu gibi 1 Kasım sonrası çekilen kurada da odasız kaldı.

KABİNE OLUŞTUKTAN SONRA ODASIZ VEKİL KALMAYACAK

Kabinenin açıklanmasının, TBMM Başkanlık Divanı’nın oluşmasının, grup başkanvekillerinin ve komisyon başkanlarının belirlenmesinin ardından TBMM’de odasız vekil kalmayacak. Bakanlığa, divan üyeliklerine, komisyon başkanlıklarına ve grup başkanvekillerine seçilecek milletvekilleri, makam odalarına yerleşecek. Boşalacak odalar, kurada oda çıkmayan vekillere kalacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete