GÜNDEM

SABAHA GÖL MANZARASIYLA UYANDIK…

SABAHA GÖL MANZARASIYLA UYANDIK…

SABAHA GÖL MANZARASIYLA UYANDIK…
27-11-2014 19:31
Google News

Kentte büyük bir sorun haline gelen altyapı sorunları, kış mevsimiyle birlikte vatandaşa zor anlar yaşatmaya devam ediyor.

Geçtiğimiz gün kent merkezinde etkili olan yağmurla birlikte cadde ve sokaklar göle döndü. Kentin en işlek caddeleri ile en ücra köşelerinde biriken sular, yayalar kadar araç sürücülerinin de korkulu rüyası haline geldi. Geceden başlayan yağmur, sabahın erken saatlerine kadar sürdü. Belediye kavşağında biriken sular, karşıdan karşıya geçmek isteyen yayalara zor anlar yaşattı. Su birikintilerinden dolayı sık sık yolunu değiştirmek zorunda kalan vatandaşlar “her yağmur yağdığında kentte ayrı manzaralar ortaya çıkıyor. Yollar göle dönüyor. Batman, bir ada gibi görünüyor. Biz yayalar, yolda yürümek ya da karşıdan karşıya geçebilmek için sık sık yolumuzu değiştirmek ya da uzatmak zorunda kalıyoruz. Kanalizasyon kanalları ne işe yarıyor? Bu kentin altyapı sorunları ne zaman çözülecek” dedi.

BAHÇELİEVLERDE DE DURUM AYNI

Yağışın ardından kentin birçok semt ve mahallesinde aynı manzaralar ortaya çıktı. Bahçelievler Mahallesi’nde biriken suların, kendilerini ve müşterilerini zor durumda bıraktığını söyleyen esnaf “gece birkaç saat boyunca yağmur yağdı. Sabaha göl manzarasıyla uyandık. İşyerimizi açmaya gidene kadar yolumuzu uzatmak zorunda kaldık. Biz bile işyerimize bu şartlarda geliyorsa, müşteri nasıl gelsin? Kışın Batman’da hayat duruyor? Biz bu duruma katlanmak zorunda mıyız, bu Batman halkının kaderi mi?” diyerek yetkililere seslendi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
14 Mayıs 2024 e-gazete