Saçlarınızı kaybetmemek için mutlaka...

Saçlarınızı kaybetmemek için mutlaka...

Saçlarınızı kaybetmemek için mutlaka...
18-04-2018 02:22
Google News

Son zamanlarda yastığınızda veya saç fırçanızda olduğundan daha fazla saç görüyorsanız bir şeyler ters gidiyor demektir. Saç dökülmesizaman zaman karşılaşılan ve önlem alınmazsa ciddi görsel sorunlara yol açan bir rahatsızlıktır. Saçlarınızın dökülmemesini istiyorsanız mutlaka bu maddelere göz atmalısınız. İşte saç dökülmesinin nedenleri...

SAÇ MODELİ

Atkuyruğu, topuz, örgü gibi saç modelleri saçı gerginleştiriyor ve saç dökülmesine sebep oluyor. Saçlarını toplu kullanıyorsan çok gergin toplamamaya özen göstermelisin.

ÇOK YIKAMAK

Saçlarını haftada en fazla 2 veya 3 kez yıkamalı, kullanılan şampuan miktarına dikkat etmeli ve yıkama işlemi sırasında saç derini sertçe ovalamaktan kaçınmalısın. Saçlarındaki kırılganlığı azaltmak için ise onarıcı kremler kullanmalısın. Saçlarına uygulayacağın onarıcı kremler, saçlarının daha dolgun ve düz görünmesini sağlar.

STRES

Stres, saç dökülmesinin en önemli nedenleri arasında yer alıyor. Duygusal stresin saç dökülmesine neden olması, fiziksel stresten daha az rastlanır bir durum. Ancak boşanma, sevdiğinden ayrılma ya da yakın birini kaybetme gibi olaylar aşırı saç dökülmesine neden olabiliyor.

KİMYASAL ÜRÜNLER

Perma işlemi, saç boyaları, renk açıcılar saçların yıpranmasına neden olur. Özellikle boya işlemi sırasında uygulanan renk açıcılar saça rengini veren melanini okside eder ve saçın yapısını bozar. Perma işleminde saça uygulanan solüsyon ise saçın yapısında kırılma meydana getirir, bu da beraberinde saç tellerinin dökülmesine neden olur.

TİROİD BOZUKLUKLARI

Tiroid bezlerinin normalden fazla veya az çalışması saç dökülmesine yol açar. Eğer aşırı saç dökülmesi sorunu ile karşı karşıyaysan, mutlaka tiroid hormonunu ölçümü yaptırmalısın.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
18 Mayıs 2024 e-gazete