HALKIN SESİ

ŞAFAK, HİZMET BEKLİYOR

Her hafta bir mahallede gerçekleştirdiğimiz “Mahallenin Muhtarları” köşemiz için Şafak Mahallesi’ne konuk olduk.

ŞAFAK, HİZMET BEKLİYOR
14-08-2015 21:33
Google News

Fatih, Cumhuriyet, Bahçelievler ve Yavuzselim Mahallelerinin arasında kalıyor. Mahallemizde 1 dönemdir muhtarlık yapan Abdulmenaf Aktaş ile 10 bin nüfusu ve 5 bin seçmeni olan mahalleyi karış karış geziyoruz. Sayın Aktaş, mahallesini iyi tanıyan bir muhtar. Bütün sorunları ve beklentileri en ince detayına kadar masaya yatırıyor, sorunların çözümü için yetkililere sesleniyor. Bakın mahalleye gerçekleştirdiğimiz ziyarette hangi başlıklar öne çıkıyor?

TAZİYE EVİMİZ YAPILIYOR

Şafak Mahallesi’nde yapımı devam eden taziye evini inceliyoruz. Taziye evi için hayırseverlere seslenen Muhtarımız Aktaş “Belediye tarafından mahalleye 1 Dönümlük arsa verildi. Biz de mahalleli olarak buraya 2 katlı modern bir taziye evi yapıyoruz. Maliyeti yüksek olduğundan hayırseverlerden yardımla bekliyoruz. Bu taziye evi hepimizindir” ifadelerini kullanıyor.

OKULUMUZ YOK…

10 bin nüfuslu mahallede okul olmadığını belirten Muhtar Aktaş Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerine sesleniyor. Yeni şehir stadı tamamlandığında 16 Mayıs Şehir Stadının yıkılarak yerine okul yapılabileceğini belirten Aktaş “Mahallemizde okul olmadığından çocuklarımız farklı mahallelerdeki okullara gidiyor. Milli Eğitim yetkililerine sesleniyorum. Mahallemize bir an önce bir okul yapılmasını istiyoruz. Yeni yapılacak olan şehir stadyumu tamamlandığında, mahallemizde bulunan 16 Mayıs Şehir Stadyumu yıkılıp yerine okul ve park yapılabilir. Mahalleli çocuklarını başka mahallelerdeki okullara göndermek istemiyor” diyor.

SAĞLIK OCAĞI İSTİYORUZ

Şafak Mahallesi’nin en büyük eksiklerinden biri de sağlık ocağı… Mahalleli, her sağlık sorununda hastanelere gitmek zorunda kalıyor. Muhtarımız Abdulmenaf Aktaş “Mahallemizin bir eksiği de sağlık ocağının olmamasıdır. Mahalleli, her sorunda hastaneye gitmek zorunda kalıyor. Arabası olmayanlar, yaşlı olanlar, çocuklarıyla hastaneye gitmek zorunda kalanlar büyük eziyet çekiyorlar. Mahallemize sağlık ocağının kazandırılmasını istiyoruz” ifadelerini kullanıyor.

PARK İSTİYORUZ

Mahallede yeşil alan sıkıntısının da yaşandığına dikkat çeken Aktaş “Mahalleli olarak rahat nefes alacağımız bir yer yok. Çocuklarımızı güvenle gönderebileceğimiz ve ailece dinlenebileceğimiz parklara ihtiyaç duyuyoruz. Yetkililerden mahallemize bir geniş park yapılmasını istiyoruz” diyerek yetkililere sesleniyor.

PAZAR ŞART

Muhtarımız, çevredeki mahallelerin de faydalanacağı semt pazarına ihtiyaç duyduklarını belirtiyor. Pazar alışverişi için uzak semtlere gitmek zorunda kaldıklarını açıklayan Muhtarımız “Mahallemizde pazar kurulmasına uygun cadde ve sokaklar bulunmasına rağmen henüz bir pazarımız yok. Çevre mahallelerin de faydalan bileceği bir büyük pazar kurulmasını istiyoruz” dedi.

BELEDİYE VE VALİLİĞE TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Mahallenin eksikleri için kurum müdürlerine seslenen Muhtarımız Abdulmenaf Aktaş, bugüne kadar yapılan hizmetler için de Batman Belediyesi ve Valiliğe teşekkür ettiklerini belirterek “Mahalle ve Muhtar heyeti adına Belediye Eş Başkanlarımıza ve Valimize teşekkür ediyor, mahallemizin diğer eksikliklerinin bir an önce giderilmesi için sesimizin duyurulmasını istiyoruz” diyor.

ŞAFAK, NASIL BİR MAHALLEDİR?

10 bin nüfusu ve 4 bin 070 seçmeni olan Şafak Mahallesi’ni tanıyoruz. Muhtarımız Abdulmenaf AktaşŞafak Mahallesi, nasıl bir mahalledir?” sorumuza “Mahallemiz 35 sokak, 5 cadde ve bulvardan oluşuyor. Komşuluk bağlarının yüksek olduğu, yardımsever bir mahalledir” yanıtını veriyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete