SAĞLIK

SAĞLIK BAKANI, 6 İL MÜDÜRÜYLE GÖRÜŞTÜ

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Diyarbakır, Mardin, Şanlıurfa, Batman, Siirt ve Şırnak'ın İl Sağlık Müdürleri, başhekim ve saha koordinatörleri ile Diyarbakır’da görüştü.

SAĞLIK BAKANI, 6 İL MÜDÜRÜYLE GÖRÜŞTÜ
06-09-2020 16:30
Google News


FİLYASYON’DAKİ SAĞLIK ÇALIŞANLARI, EK ÖDEME ALABİLECEK
6 ilin Sağlık Müdürü ile görüşen Bakan Koca “Filyasyon çalışmalarında devrede olan pratisyen hekimlerimiz, sağlık çalışanlarımız, diş hekimlerimiz olmak üzere bir çalışma yapıldı. Filyasyonda olan sağlık çalışanlarımıza ek ödeme yapılmış olacak. Bununla ilgili çalışıldı. Aile hekimlerimiz için de benzer şekilde salgın dönemindeki Kovid hastalarla ilgili yaklaşımları bir çerçeve ile düzenlenerek ek ödeme getirilmiş oldu” dedi.

MASKE KULLANIMI GRİBİ DE ÖNLEYECEK  
Virüsün insandan insana geçtiğini, bunu önlemenin tek yolunun maske olduğunu ifade eden Bakan Koca “Özellikle önümüzdeki Eylül, Ekim döneminde influenza grip mevsiminin yoğun olduğu aylarda maskeyi yoğun olarak kullanmak, mesafeyi uygulamakla üst solunum yolu enfeksiyonu yani damlacık enfeksiyonuna bulaşmış hastalıkları da aslında önlemiş olacağız. Yani Kovid değil önümüzdeki dönem kış sezonu grip, influenza salgını döneminde ne kadar bu kurallara uyum gösterebilirsek o oranda üst solunum yolları enfeksiyonların azaldığını göreceğiz. O nedenle maske ve mesafe kuralını ihmal etmememizi, hijyen noktasında çok hassasiyet göstermemizi, toplu bir araya gelmelerin olabildiğince minimal olmasını, taziye, cenaze, düğün, nişan, nikah ve benzeri organizasyonların olabildiğince mesafeyle ve mümkün mertebede yapılmaması yönünde bir yaklaşım içinde olmakta fayda var” dedi. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete