SAĞLIK

Sağlık çalışanları şiddette hayır diyor!

Son zamanlarda sağlık çalışanlarına karşı artan şiddet olaylarına karşılık Yeni Sendika Batman il temsilcisi Vasıf Aksoy basın açıklaması yaptı.

Sağlık çalışanları şiddette hayır diyor!
03-12-2022 09:36
02-12-2022 14:37
BATMAN
Google News

Aksoy, yaptığı yazılı basın açıklamasında, “Sağlık çalışanlarımız hastanelerde, sağlık tesislerinde artık tükenmişlik yaşıyor. Amirleri tarafından mobbinge, hastalar tarafından ise şiddete maruz kalıyor. Son 5 yılda 60 binin üzerinde sağlık çalışanının şiddete maruz kaldığını belirten Aksoy, “Sağlık meslekleri bundan 20-30 yıl önce bizim çocukluğumuzda en kutsal mesleklerden, en saygın mesleklerden kabul edilirdi oysa şimdilerde hemen her sağlık çalışanının darp edilme riski var. Bu kötülükler, çirkinlikler mesleğimizin de itibarsızlaşmasına neden oluyor. Topyekün sağduyulu vatandaşlarımızla birlikte sağlık mesleklerinin saygınlığını yeniden inşa etmeliyiz” dedi

SAĞLIK MESLEKLERİNE ÖZEL MESLEK KANUNU ÇIKARTILMASI İSTENİYOR:

Aksoy, tüm bu yaşanan olumsuz süreçlere karşı “Sağlık Çalışanlarının Mesleki Saygınlığının Artırılması Buluşmaları” adlı yeni bir proje kapsamında ülke çapında seri toplantılar başlattıklarını belirtti.Aksoy,yaptığı açıklamada “Sendikada özlük ve mali haklara ilişkin sağlıkta yaşanan sorunların farkındayız ve takipçiyiz. Bu sorunun çözümü için cesur bir şekilde mücadele edeceğiz.. Bunun yanında tüm sağlık meslekleri için kıdem ve eğitim gibi faktörler dikkate alınarak uzmanlaşma ve kariyer planmalamasının yapılması da son derece değerli olacaktır. Hem bu sayede sağlık çalışanlarımız için mali ve özlük haklarında yeniden ve doğal bir iyileştirmenin kapısı da aralanmış olacaktır” şeklinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
17 Nisan 2024 e-gazete