EĞİTİM

SAĞLIK EKİPLERİ, POLİS LOJMANINI TARADI

Batman Sağlık Müdürlüğü Mobil Kanser Tarama Aracı, Bugün Bir Saat, Yarın Bir Hayat sloganıyla Karatay Polis Lojmanlarında sağlık taraması yaptı.

SAĞLIK EKİPLERİ, POLİS LOJMANINI TARADI
22-01-2020 17:49
Google News

 

Etkinliğe, Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç’ın Eşi Emine Kıraç, Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Hakan Pamukçu’nun Eşi Dr. Eylem Pamukçu, Emniyet Personelleri ve Eşleri ilgi gösterdi. 
TARAMALAR ÜCRETSİZ VE AĞRISIZ
Dr. Tuğba Ertekin Rahim “Kanser taramaları, erken tanı amacıyla belirtiler ortaya çıkmadan sağlıklı insanlarda yapılır. Özellikle meme, rahim ağzı ve kalın bağırsak kanserinin erken teşhisi, yaptırılacak taramalarla mümkündür. Bu taramalar ağrısız, kısa süreli ve zararsız yöntemlerle yapılır. Kanser taramalarınızı KETEM, mobil kanser tarama aracı ve aile hekimliklerinde ücretsiz yaptırabilirsiniz. Sağlıklı ve mutlu bir yaşam için 30–65 yaş aralığındaki kadınlar, rahim ağzı kanseri için 5 yılda bir SMEAR ve HPV-DNA testi, 40–69 yaş aralığındaki kadınlar meme kanseri için 2 yılda bir mamografi çekimi, 50–70 yaş aralığındaki kadın ve erkeler, kalın bağırsak kanseri için 2 yılda bir gaitada gizli kan testini yaptırması gerekir” dedi. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete