SAĞLIK

SAĞLIK EMEKÇİLERİ MADALYA İLE ÖDÜLLENDİRİLDİ

Türkiye’de ilk koronavirüs vakasının görüldüğü Mart Ayından bu yana koronavirüsle mücadelede özveri ile görev yapan sağlık emekçileri Batman’da madalya ile ödüllendirildi.

SAĞLIK EMEKÇİLERİ MADALYA İLE ÖDÜLLENDİRİLDİ
15-11-2020 20:41
Google News

 

Batman Bölge Devlet Hastanesi’nde koronavirüsle mücadelede büyük emek sarf eden yaklaşık 5 Bin sağlık çalışanına madalya ve plaket verildi. Programda konuşan Vali Şahin “Türkiye'de son 7 aydır çok yoğun mücadele verildi. Güçlü bir sağlık altyapısına sahibiz. Eksik olan bir şeyimiz var. O da yeteli kadar sağlık çalışanımız yok. Doktor sayımız, Avrupa’nın çok altında. Doktorlarımız bire üç çalışarak bu eksiği kapattı. Bu sinsi hastalığa karşı Batman'ın sağlık ordusu ilk günkü kadar kararlı ve güçlü bir mücadele veriyor. Bu hastalığı Batman ve Türkiye’den sileceğiz” dedi.
İKİ HASTANE, ARAŞTIRMA HASTANELERİNE DÖNÜŞECEK
Milletvekili Ziver Özdemir de açılışa hazırlanan 440 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi ile mevcut Batman Bölge Devlet Hastanesi’nin, Eğitim ve Araştırma Hastanelerine dönüştürüleceği müjdesini verirken “Batman'ın sağlık sorununu ciddi manada çözüme kavuşturacak olan Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesini yakında açıyoruz. 500 yataklı devlet hastanemizin proje çalışma ihalesi yapıldı” dedi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete