SAĞLIK

Sağlık Mahallesi Kadınları taramadan geçti

Batman Valisi Ekrem Canalp’ın Eşi Dr. Ayten Canalp, Kadın Muhtar Fatma Türkan tarafından yönetilen Sağlık Mahallesinde kadınlara yönelik gerçekleştirilen hijyen eğitimi ve ücretsiz kanser taraması etkinliğine katıldı.

Sağlık Mahallesi Kadınları taramadan geçti
02-10-2023 16:00
02-10-2023 15:11
BATMAN
Google News

VALİNİN EŞİ, MUHTAR TÜRKAN’LA KADINLARIN TALEPLERİNİ GÖRÜŞTÜ

Batman İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Başkanlığı KETEM Birimi, Sağlık Mahallesi Taziye Evinde kadınlara hijyen eğitimi verdi. Muhtar Fatma Türkan’ın ev sahipliğinde gerçekleşen programa Vali Ekrem Canalp’ın Eşi Doktor Ayten Canalp da katıldı. Dr. Ayten Canalp, Muhtar Fatma Türkan’a çiçek takdimi yaparken, Muhtar Türkan da mahalle kadınları adına Dr. Ayten Canalp’a çiçek takdiminde bulundu. Etkinlikten önce muhtarlık ofisinde Muhtar Türkan ile mahalle kadınlarının taleplerine ilişkin sohbette bulunan Dr. Ayten Canalp, taziye evinde gerçekleşen eğitimi izledi.

ÜCRETSİZ KANSER TARAMASI YAPILDI

Kadınların katıldığı programda, kanserden korunma yöntemleri, erken tanı ve tedavinin önemi anlatıldı. Eğitimden sonra Batman İl Sağlık Müdürlüğüne ait mobil araçta kadınlara ücretsiz meme ve raim ağzı kanseri taraması gerçekleştirildi. Muhtar Türkan, eğitimde kadınları yalnız bırakmayan Dr. Ayten Canalp, Kur’an Kursu Hocası Muhlise Demirhan ve Halk Sağlığı KETEM Ekibine teşekkür etti. (Gülsüm Erdem/Batman Sonsöz Gazetesi)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete