EĞİTİM

Sağlık Sen. Bakan’a seslendi…

Sağlık-Sen Şube Başkanı Zahir Seven, sağlık merkezlerinde hekim ve hasta yakınları arasında yaşanan sorunlara dikkat çekti.

Sağlık Sen. Bakan’a seslendi…
30-07-2018 17:48
Google News

Seven “Sağlıkta dönüşüm çalışmaları ile ülkemiz, birçok gelişmiş ülkenin de önüne geçti, sağlığa ulaşımda ve hasta memnuniyetinde ciddi mesafeler alındı. Ancak ne yazık ki çalışan memnuniyeti hatta çalışan hakları -çoğu zaman hastalara da bir fayda vermeyecek şekilde- hasta memnuniyetine feda edildi. Giresun’da hasta, hasta yakını ve aile hekimleri açısından üzücü bir olay yaşandı. 80 yaşındaki vatandaş, bilgisizliği, alışkanlıkları ve imkânsızlıkları sebebiyle aslında hukuk dışı bir şekilde eşinin ilaçlarını aile hekimine ısrarla yazdırmak istedi. Tıbbi gerekçe ve kanunlar çerçevesinde hareket ederek bu talebi reddeden aile hekimi, beyaz kod çağrısı ile polisi çağırdı. Polise direnen ve kendini haklı zannettiği için zorluk çıkaran vatandaş, maalesef kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Vatandaşımızın vefatının bizi üzmesi kadar, hiçbir suçu olmayan sadece ve sadece tıbbi deontoloji ve hukuken görevini yapan aile hekimimizin açığa alınması da bizi üzdü” dedi.

SAĞLIK BAKANINA SESLENDİ:

Sağlık Bakanına seslenen Seven “Aile hekimlerimize sekreter muamelesi yapılmasından vazgeçilmeli. Hastalarımıza da büyük bir eziyet haline gelen raporlu ilaçların eczaneden direk alınabilmesi yönünde düzenleme yapılmalı, sağlık kurumlarının yükü hafifletilmeli. Hasta ve çalışan memnuniyeti, dengeli şekilde korunmalı ve geliştirilmeli. Eğitim kurumlarında etkin sağlık okur-yazarlığı ve vatandaşlık bilgileri hassasiyetle verilmeli. Açığa alınan aile hekimimiz, iade-i itibar ile bir an önce görevine başlatılmalıdır” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete