GÜNDEM

SAĞLIK TURİZMİ İÇİN TOPLANDILAR

SAĞLIK TURİZMİ İÇİN TOPLANDILAR

SAĞLIK TURİZMİ İÇİN TOPLANDILAR
29-12-2014 20:12
Google News

Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’nün öncülük yaptığı, kurum ve kuruluşların yanı sıra STK’ların da yer aldığı “arama konferansı”nda sağlık turizmi masaya yatırıldı.

Valilik, Belediye, Milli Eğitim, Özel İdare, GAP İdaresi, Dicle Kalkınma Ajansı, Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği, özel hastane temsilcileri ve bazı sivil toplum örgüt temsilcileri, otel müdürleri, turizm acenteleri ile Kültür ve Turizm Tanıtım Derneği'nin de yer aldığı “arama konferansı” Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet İhsan Aslanlı’nın moderatörlüğünde gerçekleşti.

OTELLERİN DOLULUK ORANI YÜZDE 90

Sağlık turizminde otellerin doluluk oranın da arttığını belirten Müdür Aslanlı “Batman’a gelen konuk sayısında geceleme oranı bizim için önemli. Şu anda otellerimizin doluluk oranı % 90’lara yakın. 10 bini aşkın Irak bölgesinden gelen konuk, Batman’da bir süre kaldı. Batman’a Irak’ın Zaho ve Duhok bölgesinden 20 bini aşkın hasta tedavi için geldi. Batman sağlık turizmde önemli bir yol aldı. Dahiliye, Ortopedi, Kardiyoloji, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları ile Beyin Cerrahi bölümlerine rağbet var” dedi. Toplantı, yapılan değerlendirmelerin ardından sona erdi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete