EĞİTİM

SAĞLIKÇILAR, KORİDOR TALEBİYLE ALANLARDAYDI

Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Batman Şubesi, Şırnak’ın Cizre ilçesinde bir apartmanın bodrum katında mahsur kalan yaralılar için sağlık koridoru açılmasını istedi.

SAĞLIKÇILAR, KORİDOR TALEBİYLE ALANLARDAYDI
03-02-2016 20:02
Google News

Sağlık koridoru talebiyle Yılmaz Güney Sinema Salonu önünde düzenlenen basın açıklamasına Tabipler Odası ile SES Başkan ve Üyeleri katılım sağladı. Cizre’de yaralılara müdahale etmek için 14 kişilik bir heyetle bölgeye giden ancak güvenlik güçleri tarafından Cizre’ye girişi engellenen SES Başkanı Mustafa Yurtsever, Sağlık Bakanlığına ve İçişleri Bakanlığına çağrıda bulundu.

“İNSANLIK ONURU İÇİN SAĞLIK KORİDORU AÇILSIN”

Başkan Yurtsever, açıklamasında “Sokağa çıkma yasağı altındaki Cizre’de yıkık bir binanın bodrum katında 22 insan, su ve gıdadan yoksun bir şekilde kanayan yaraları ile yaşama tutunmaya çalışıyor. Yanı başlarındaki yaralılar kan kaybından bir bir yaşamını yitirirken yaşama tutunmaya çalışanlar günlerdir yardım talebinde bulunuyor. Top ve havan atışlarıyla yıkılmış binanın bodrum katının toplu mezara dönüşmemesi için saniyelerin önemli olduğunu bilerek Hükümeti sesimize kulak vermeye çağırıyoruz. İnsanlık onuru için Cizre’ye sağlık koridoru açılsın” dedi. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete