TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Sağlıklı Kentler Birliği Olağan Meclis Toplantısı yapıldı

Sağlıklı Kentler Birliği 40. Olağan Meclis Toplantısı, üye belediyelerden temsilcilerin katılımıyla Mardin'de gerçekleştirildi.

Sağlıklı Kentler Birliği Olağan Meclis Toplantısı yapıldı
14-10-2023 15:17
14-10-2023 15:18
Google News

Merkez Artuklu ilçesindeki bir otelde Artuklu Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya, üye belediyelerden 139 temsilci katıldı.

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Tuncay Akkoyun, toplantının açılışında, tarih, kültür, hoşgörü ve medeniyetler şehri Mardin'in, huzur içerisinde bir arada yaşamanın dünyadaki nadide örneklerinden biri olduğunu söyledi.

Sağlıklı kentlerin, sadece binaların değil, aynı zamanda insanların da sağlığını, huzurunu ve refahını merkeze alan şehir planlaması ve yönetimini ifade ettiğini kaydeden Akkoyun, şöyle konuştu:

"Vatandaşlarımızın, her alanda hayat kalitesini yükseltecek yaklaşımlar geliştirerek kamu çalışmalarında sürdürülebilir çözümler üreterek sağlıklı kentler oluşturabilmek nihai hedeflerimiz arasındadır. Yeni nesil belediyecilik anlayışı ile sağlıklı bir dünya için şehirlerimizi akıllı, yeşil, dirençli ve emniyetli birer yaşam merkezleri haline getirmek sorumluluk ve görev alanımız içinde yer aldığını unutmuyoruz. Bu hususlar hepimiz için azami derecede önemlidir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde şehirlerle beraber, gönülleri de hep birlikte el ele ihya ve inşa ediyoruz. Cumhuriyetimizin 100. yılında Türkiye Yüzyılı her alanda olduğu gibi şehirciliğin ve belediyeciliğin de yüzyılı olacaktır. Buna yürekten inanıyoruz ve hedeflerimize emin adımlarla ilerliyoruz." (AA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
30 Nisan 2024 e-gazete