EĞİTİM

SAĞLIKTA DA TABLO DEĞİŞMEDİ BATMAN YİNE SONUNCU…

“HASTANE ODALARI, KOĞUŞ GİBİ”

SAĞLIKTA DA TABLO DEĞİŞMEDİ BATMAN YİNE SONUNCU…
06-03-2019 18:05
Google News

İşsizlik ve yoksulluk verileri gibi sağlık hizmetlerinde de Batman, en karamsar tablonun içerisinde yer aldı. Sağlık Sen, verileri paylaşarak “Kamu hastaneleri kente yetmiyor” dedi.

YENİ BAŞKAN, BASINLA BULUŞTU, VERİLERİ TEK TEK ANLATTI


1 ay önce gittiği kongre ile başkan ve yönetimini değiştiren Sağlık Sen, basın mensuplarını kahvaltıda ağırladı. Memur Sen Başkanı Mehmet Ergin, Sağlık Sen Batman Şube Başkanı Maruf Yalçın ve Üyelerin katıldığı toplantıda, kentin sağlık alanındaki sorunları konuşuldu. 

BATMAN, TÜRKİYE’DE KAMU YATAK SAYISI ORANINDA EN DÜŞÜK İL


Sağlık Sen Başkanı Yalçın “Nüfusun % 75’inin kent merkezinde yaşadığı Batman’da, fiziki olarak yetersiz olan kamu hastaneleri, nitelikli sağlık hizmeti veremiyor. 1996 yılında inşaatına başlanan ancak 2009’da hizmete açılabilen 358 yataklı Batman Bölge Devlet Hastanesi ile 1995’te ek bina olarak açılan 162 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi dışında kent merkezinde başka bir kamu hastanesi yok. Bu iki hastane, fiziki olarak kapasitelerinin çok üzerinde hizmet veriyor. Hasta mahremiyetinin sağlandığı, otel konforundaki hastane odalarından Batman, faydalanamıyor” dedi.


“YATAK SAYISI FAZLA OLAN İLLERDE TIP FAKÜLTELERİ DE VAR”


2018 yılı verilerine göre Batman’ın, 10 bin kişiye düşen yatak sayısında Türkiye’de 80. sırada yer aldığını aktaran Yalçın “Batman, Türkiye’de kamu yatak kapasitesi en düşük il. Kamu yatak kapasitesi Batman’dan daha yüksek olan birçok ilde, ayrıca Eğitim-Araştırma Hastaneleri ve/veya Tıp Fakülteleri de bulunmaktadır. Kütahya, Elazığ gibi illerin nüfusu Batman’dan daha düşük olmasına rağmen kişi başına düşen kamu yatak sayısı daha fazla üstelik Tıp Fakülteleri de bulunmaktadır. Mevcut hastanelerimizdeki koğuş tipi hasta odalar, insan onuruna yakışmıyor, hasta mahremiyetine uygun değil. Batman’ın nitelikli kamu yatak kapasitesinin ivedilikle arttırılması elzemdir ve ertelenemez bir ihtiyaçtır” dedi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete