EĞİTİM

“SAĞLIKTA ŞİDDET ARTIYOR, ARAŞTIRILMALI”

HDP Batman Milletvekili Dr. Necdet İpekyüz, Türkiye’de hekimlere ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin her geçen gün arttığına dikkat çekerek, Meclis Araştırması açılmasını istedi.

“SAĞLIKTA ŞİDDET ARTIYOR, ARAŞTIRILMALI”
28-01-2020 17:11
Google News

 

Vekil İpekyüz “Son zamanlarda yaşanan şiddet vakaları, kimi zaman, cinayete kadar varmakta, yapılan düzenlemeler ve açıklamalar hekimlerin ve sağlık çalışanlarının maruz kaldığı şiddete çözüm üretememektedir. Anayasayla da güvence altına alınan can güvenliğinin sağlanması, sağlık çalışanlarının karşılaştığı şiddet dolaysıyla yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi, sağlık çalışanları için güvenli çalışma koşullarının oluşturulması amacıyla meclis araştırması açılmasını arz ederim” dedi.
ŞİDDETE KARŞI OLUŞTURULAN 113 BEYAZ KOD, ETKİLİ OLMADI
HDP’li Vekil, “Türkiye’de sağlık personeline yönelen şiddet sadece hasta ve yakınlarından kaynaklanmamakta; yetersiz fiziki koşullar ve donanım eksikliği, performans ve ciro baskısı, muayene sürelerinin kısıtlanması, KHK baskısı altında güvencesiz çalışma, sağlık hizmetlerindeki taşeronlaşma, malzeme ve ilaç tedarikinde yaşanan sıkıntılar, yapılamayan ameliyatlar vs. gibi şartlar altında çalışma yaşamı dayatan ve paran kadar sağlık anlayışını benimseyen kamu otoritesinin sağlık politikalarından da kaynaklanmaktadır.  Bütün bunlar sağlık çalışanlarını son derece olumsuz etkilemekte, onları çalışamaz hale getirmektedir. Sağlık çalışanlarının korunması ülkenin sağlık hizmetinin ve dolayısıyla toplumun sağlığının da güvenceye alınması anlamına gelir. Sağlık Bakanlığı’nın, şiddete uğrayan sağlık personeli için başlattığı 113 Beyaz Kod uygulaması daha çok şiddete maruz kalan sağlık personeline yönelik yapılan saldırıya karşı verilen ilgili sağlık personeline dava sürecindeki ücretsiz hukuki destekle sınırlı kalmıştır. 113 Beyaz Kod uygulamasının ülke çapında sağlıkta şiddeti önleyici, pratikte, hiçbir etkisi olmamıştır” dedi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete