GÜNDEM

SAĞLIKTA SÖZ DÜELLOSU

İYİ Parti Batman İl Başkanı Kısmet Çelik ile Sağlık İl Müdürü Dr. Hakan Pamukçu arasında sağlık alanındaki çalışmaların eleştirisine yönelik söz düellosu başladı.

SAĞLIKTA SÖZ DÜELLOSU
17-10-2021 12:15
17-10-2021 12:17
BATMAN
Google News

İyi Parti Batman İl Başkanı Çelik, iki gün önce Hamidiler Caddesi’nde fenalaşan bir genç için 112 acil sağlık ekiplerini aradıklarını ancak ekiplerin ‘ambulans yok, gelirse göndeririz’ dediğini iddialarını basına taşıdı. Çelik, açıklamasında “İşini yapamıyorsanız istifa edin” diyerek sert eleştirilerde bulundu. Sağlık Müdürlüğü, söz konusu iddialara twitter üzerinden yanıt verirken “13 Ekim Günü Saat 20.34’te acil çağrı merkezine yerde yatan baygın bir hasta olduğu ihbarı alınmış ve saat 20.36’da ambulansa çıkış emri verilmiştir. Ambulans, saat 20.39’da yani 5 dakika sonra olay yerine varmış, hastanın ilk muayenesini yapmıştır. hastanın yapılan muayenesinde hayati bulguların stabil olduğu, fiziki muayenesinde ise yoğun etanol kokusu olduğu ve darp izleri bulunduğu tespit edilmiştir. Sağlık çalışanları tarafından sahada yapılan gözlemsel tespitte görülen lüzum üzerine komuta kontrol merkezinden emniyet tedbiri talep edilerek, hasta güvenli bir alana çekilmiştir” ifadelerini kullandı.

ÇELİK’TEN İKİNCİ ELEŞTİRİ GELDİ

Sağlık Müdürlüğü’nün açıklamalarına ikinci bir eleştiride bulunan Çelik ise “Biz vatandaşlık görevimizi yaptığımız için bize teşekkür edeceğine, Sayın Pamukçu iftira politikasıyla vur kaç yolunu seçmiştir. Vaka 20.34’te değil, 22.15 – 22.25 saatlerinde yaşanmıştır. Ambulans olay yerine gelmemiştir. Yaklaşık 10 dakika civarında bekledikten sonra, hasta özel bir araç ile Eğitim Araştırma Hastanesine değil, Özel Batman Yaşam Hastanesine kaldırılmıştır. İyilerin, dürüstlerin ve halkın yanındayız. Pamukçu attığı iftiraları belgelemek zorundadır. Ben söylediğim her kelimemin arkasındayım. Yalan söyleyen görevinden istifa etsin. Buyurun hodri meydan diyorum” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
3 Nisan 2024 e-gazete