GÜNDEM

“SAHİBİNDEN KİRALIK-SATILIK” DÖNEMİ

Piyasada yaşanan durgunluk, ekonomik sıkıntılara yol açtı. Batman’da işyerleri bir bir boşaltılmaya başlandı.

“SAHİBİNDEN KİRALIK-SATILIK” DÖNEMİ
07-04-2017 18:53
Google News

Piyasada yaşanan durgunluk, ekonomik sıkıntılara yol açtı. Batman’da işyerleri bir bir boşaltılmaya başlandı.

İŞYERLERİNİN CAMINA “KİRALIK-SATILIK” YAZILARI ASILIYOR

Durgunlaşan piyasa nedeniyle esnaf, iş yapamaz hale geldi. Çoğu defa siftah bile yapmadan eve dönmek zorunda kalan esnaf, kepenk kapatma noktasına geldi. Gözde büro ve işyerleri, bir bir terk edilmeye başlandı. Başta Çarşı Mahallesi ve Turgut Özal Bulvarı olmak üzere birçok yerde, işyerlerinin camekanlarına “kiralık-satılık” yazılı afişler asılmaya başlandı.

BİR ZAMANLARIN EN GÖZDE İŞ MERKEZİYDİ

Çarşı Mahallesinde, bir zamanların en gözde iş merkezlerinden olan 2000 İş Merkezi, son zamanlarda sinek avlamaya başladı. Alışverişin kalbinin attığı yerlerden biri olan iş merkezi, durgunlaşan piyasa ile birlikte eski cazibesini yitirdi. İş merkezindeki birçok büro boşaltıldı, camekanlarına “kiralıktır-satılıktır” yazılı afişler asıldı.

BANKALAR DA TERK ETMİŞTİ

İçinde gıda, giyim, takı, kozmetik, enstrüman, ayakkabı, çanta ve saat sektöründen esnafların bulunduğu 2000 İş Merkezi, zemin katındaki bankalar sayesinde ziyaretçi çekiyordu. Bankaların taşınması ile birlikte yalnızlaşan iş merkezi,durgunlaşan piyasayla birlikte ikinci darbeyi aldı. Tıklım tıklım olduğu günlerden tenha günlere dönen iş merkezinde çok sayıda esnaf, bürosunu boşalttı. Kirası daha ucuz yerlere taşınan esnaf, piyasadaki durgunluğun sona ereceği günleri bekliyor. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28 Mart 2024 e-gazete