GÜNDEM

SAHTE POLİS OPERASYONU

Edinilen bilgiye göre, Kahramanmaraş ve Batman Emniyet Müdürlüklerinin işbirliğinde düzenlenen operasyonda, telefon dolandırıcısı 2 kişi yakalandı.

SAHTE POLİS OPERASYONU
17-09-2017 22:04
Google News

Şüphelilerin kendilerini sözde polis, komiser, savcı olarak tanıtarak, “Adınıza FETÖ terör örgütü hesap açmış, hesabınız terör örgütleri eline geçti, adınıza birden çok hat açılmış” gibi tehditlerle vatandaşlardan para talep ettikleri ve ülke geleninde birçok vatandaşı dolandırdıkları tespit edildi.
“PTT BATMAN ŞUBESİNDEN PARA ÇEKERKEN YAKALANDILAR”
Kahramanmaraş'ta polis, telefonla dolandırılan Suriyeli esnafın PTT hesabına havale ettiği parayı son anda kurtardı. Suriyeli Eyhem E.’yi arayan ve kendini polis olarak tanıtan kişiler, “Biz polisiz. Adınıza telefon hattınız 2 kişide, iptal etmeniz gerekiyor. Çift hat kullanmaktan 8 yıl hapis yatacaksınız. PTT hesabına tüm paranızı yatırın” dedi. Eymen E. PTT üzerinden belirtilen hesaba 11 bin TL yatırıp dolandırıldığını anlayınca polise gitti. Suriyelinin PTT hesabını bloke eden polis, Batman İl Emniyet Müdürlüğü ile koordineli çalışarak Batman PTT Şubesinde parayı çekmeye gelen 2 dolandırıcıyı suçüstü yakaladı. Batman’dan Kahramanmaraş’a getirilen şüphelilerin, yurdun farklı illerinde 84 bin TL dolandırıcılık olayına karıştıkları belirlendi. Gözaltındaki Ömer E. (25) ve Murat E. (27), emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete