GÜNDEM

ŞAİR BEDİR, BATMAN’A GELDİ

ŞAİR BEDİR, BATMAN’A GELDİ

ŞAİR BEDİR, BATMAN’A GELDİ
09-09-2014 19:09
Google News

Van depreminde travma çalışmalarıyla tanıdığımız yazar şair Abdurahman Bedir, fotoğraflarının yanı sıra şiir kitabı Heba Mezadı’yla okurlarının karşısına çıktı. Yıllar önce yazdığı kitabı (kasırga taburu), muhalif bir yayınevinde kaybolduktan sonra yıllarca kendi deyimiyle “kitabının yasını tutan”, Van Erciş (Zîlan) doğumlu Bedir, ikinci kitabı Heba Mezadı’yla tekrar adından bahsettirdi.

HEBA OLMUŞ ŞİİRLERİN KİTABI

Kendi deyimiyle “heba olmuş şiirlerin kitabı” Heba Mezadı’yla kısa sürede şiirseverlerin ilgisini toplayan ve Batmanlı şiirseverlerle buluşan sanatçı Bedir “cezaevindeyken yazdığım Kasırga Taburu isimli şiir kitabım muhalif bir yayınevindeyken yapılan aramalar sırasında kaybolmuştu. Bilgisayar üzerinde kaydı olmayan kitabım, bir daha bulunamadı. Uzun süre, kaybolan kitabımın yasını tuttum. Daha sonra İstanbul Üniversitesi Psikoloji Bölümünde okurken sinema, resim ve fotoğraf sanatıyla ilgilenmeye başladım. Yıllar sonra heba olmuş şiirlerin kitabı Heba Mezadı’yla tekrar okuyucu karşısına çıktım. Her ilden ve ilçeden kitabımı yıllardır bekleyen ve internet üzerinden beni takip eden gönüllü okurlarım, kitap dağıtımı için seferber oldular. Kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

BATMAN’DAN ESİNTİLER VAR

Şiirlerinde Batman, Diyarbakır ve Mardin’den esintiler olan Bedir, yayınlamadığı Kürtçe şiir, öykü ve denemelerden oluşan birden çok kitabının olduğunu anımsattı. Yayınlama hazırlığı yaptığı Kürtçe kitabının yanı sıra tüm kitaplarını sırayla yayınlamayı düşündüğünü belirten Bedir “tüm kitaplardan sadece bir basım yapacağım” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
8 Mayıs 2024 e-gazete