GÜNDEM

SAKİN BAŞLADI GERGİN BİTTİ!...

SAKİN BAŞLADI GERGİN BİTTİ!...

SAKİN BAŞLADI GERGİN BİTTİ!...
15-02-2015 20:01
Google News

Abdullah Öcalan'ın yakalanışının ve Türkiye'ye getirilişinin 16. yıldönümü, çevre illerde olduğu gibi Batman’da da boykot edildi.

15 Şubat komplosu gerekçesiyle esnaflar kepenk açmazken, minibüs ve otobüsler de kontak kapatarak yolcu taşımadı. Gülistan Caddesi ve Turgut Özal Bulvarı ile Komando Caddeleri’nde fırın dışında bütün işyerlerinin kapalı olduğu gözlenirken, sabahın erken saatlerinden itibaren çevik kuvvet ekipleri kentin önemli noktalarında beklemeye başladı.

BASIN AÇIKLAMASI YAPILDI

15 Şubat komplosu nedeniyle Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) il binası önünde bir araya gelen partililer, Atatürk Parkı’na kadar yürüyüş yaptı. Yürüyüşe Milletvekili Ayla Akat Ata, Eş Başkanlar Sabri Özdemir, Gülistan Akel, Parti Meclis Üyesi Abdurrahman Doğar, HDP İl Başkanı Mahmut Çiftçi ve İl Genel Meclis Başkanı Emine Arslan da katıldı. Atatürk Parkı önünde basın açıklaması yapan Milletvekili Ayla Akat Ata “yıllarca evlerimizden, yurtlarımızdan göç ettirildik. Faili meçhul cinayetlere kurban gittik. Ama artık yeter diyoruz. Gün, özgürlük zamanıdır. Kadınlara gençlerle yeni yaşamı inşa edeceğiz. Sayın Öcalan Türkiye’ye teslim edildiğinde bedenlerini ateşe vererek güneşimizi karartamazsınız diyen şehitlerimizi unutmadık” dedi.

POLİS İLE GÖSTERİCİLER ÇATIŞTI

Açıklamanın ardından yüzleri kapalı bir grup genç, alanlara inerek polisle çatışmaya başladı. Milletvekili Akat, göstericilere yüzlerini açmaları ve taş atmamaları konusunda uyarı yaparken, uyarıları dikkate almayan göstericiler ile polis arasında çatışma çıktı. Göstericiler taş ve molotof kokteylleri ile polise saldırırken, polis de tazyikli su ve biber gazıyla göstericilere müdahale etti. Olaylarda çok sayıda gözaltı olduğu, gelen bilgiler arasında.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?