GÜNDEM

SALI OTOBÜSLERİ TARİH OLUYOR!

Batman Belediyesi tarafından kadınlara ücretsiz ulaşım hakkı sağlamak amacıyla başlatılan ancak halk otobüslerinde yoğunluğa yol açtığı gerekçesiyle eziyete dönüşen “Salı otobüsü uygulaması” 15 Ekim’den sonra tarihe karışıyor.

SALI OTOBÜSLERİ TARİH OLUYOR!
07-09-2015 20:08
Google News

Batman Belediyesi, kentte yaşayan kadınlara toplu taşımada ayrıcalık tanıyan ücretsiz ulaşım uygulamasını rafa kaldırdı. Yapılan açıklamaya göre Salı günleri otobüsleri ücretsiz kullanan kadınlar için “Jin Kart” uygulaması başlatıldı. Salı günleri otobüslerdeki izdihama son vermek amacıyla hazırlanan Jin Kart uygulaması, 15 Ekim’de hayata geçecek. Buna göre kadınlar Dicle Kart satış noktalarından temin edecekleri Jin Kartlar ile halk otobüslerinde düşük bir ücretle seyahat etme hakkını elde edecek.

İZDİHAMA NEDEN OLUYORDU

Konuyla ilgili bilgi veren Belediye İşletme ve İştiraklar Koordinatörü Halis Yakut “Salı günleri kadınların otobüsleri ücretsiz kullanması, yığılma ve izdihamlara yol açıyordu. Sadece kadınlar değil, bütün halk mağdur oluyordu. Jin Kart ile bu sorun ortadan kaldırıldı. Artık Dicle Kart satış noktalarından elde edecekleri Jin Kartlarla kadınlar çok cüzi bir fiyata otobüsleri kullanabilecektir. Uygulama 15 Ekim’de başlıyor” dedi. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28 Mart 2024 e-gazete