Nostalji

SALİH BAYAR, NOSTALJİ SAYFAMIZIN KONUĞU

O dönem Batman Sanat Enstitüsü olarak anılan Mesleki ve Teknik Lise’nin ilk mezunlarından Salih Bayar, nostalji sayfamızın konuğu oldu.

SALİH BAYAR, NOSTALJİ SAYFAMIZIN KONUĞU
30-05-2019 17:25
25-12-2021 12:20
Google News

Yazan ve derleyen EKREM GÜNAYDIN

İzinsiz iktibas edilemez.

Ankara’da, Batman Küçük Millet Meclisi Girişimcisi İzzettin Ete’ye konuşan Bayar, anılarındaki batman’ı anlattı.

1970–71 MEZUNLARINDAN

Mardin-Midyat doğumluyum. İlk ve ortaokulu Midyat’ta okudum. Batman Teknik Lisesi ile Batman Düz Lisesi aynı yılda açıldı. İlk mezunlarını da 1970–1971 yıllarında verdi. O zamanki adıyla Batman Sanat Enstitüsü’nün ilk mezunlarındanım. Mezun olur olmaz TPAO Rafinelerinde çalıştım. Daha sonra askere gittim, geldikten sonra işime devam ettim. Batman’a bağlı ama Diyarbakır Merkezli çalıştım. 2–3 sene sonra kendi isteğimle ayrıldım. İskenderun Demir Çelik Fabrikasına geldim. 4–5 sene çalışıp, ayrıldım. Şu anda esnaflık yapıyorum. Uzak Doğu Sporları Milli Hakemiyim. Türkiye Küçük Millet Meclisi ile Batman, Mardin, Elazığ, Antalya, Sakaryalı dostlar edindim” dedi.

BATMAN’IN HAVASINI TENEFFÜS ETTİM VE ÇOK ÖZLEDİM

Batman’a olan özleminden bahseden Bayar “Batman’ı çok özledim. Batman’ın havasını teneffüs ettim, Batman’da okudum. Batman’ın elektriğini, suyunu kullandım. TPAO’nun pansiyonlarında barımdım. Meşhur Beyaz Saray’ın hamamına girdim, yemeklerini yedim. Havasını teneffüs ettikten sonra o memleketi sevmemek, özlememek, elde değil. Batman’ın her zaman en güzel yerlerde görmek isterim. Güzelliklerini alkışlamak isterim. Batman o zamanlar Siirt’e bağlıydı. Siirt’in 56 plakasını gördüğümde de Batman’ın yüzü hürmetine öpesim geliyor. En güzel yıllarım Batman’da geçti” dedi.

SALİH BAYAR, ANISINI ANLATIYOR:

“Batman’da mezun olduğum yıl aynı anda hiç nefes almadan TPAO içindeki ilave rafineride çalışmaya başladım. Aylığımı keser kesmez, askere gittim. Askerliği bitirdim. Memleketim Midyat’a geçmeden önce Batman’a geçtim. Bir haber aldım ki teknik eleman aranıyor. Geçtim imtihanı kazandım ve kısa bir süre içerisinde TPAO’da işe başladım. Batman, hep doyduğum, iş hayatına atıldığım bir şehir olarak kaldı bende. Şimdi anılarımda güzel canlanıyor. Lise yıllarımda aktif olan yoğurt treni de halen devam ediyormuş. Saat 9’da Diyarbakır’dan kalkan yoğurt treni, oralarda kim elini kaldırsa durup yolcuyu alırdı” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28 Mart 2024 e-gazete